Els treballadors del Grup Balañá es mobilitzen pel tancament d’un dels cinemes més antics de Barcelona: el Palau Balañá (1965) del passeig de Sant Antoni. Segons ha explicat a ‘El matí de Barcelona’ el delegat sindical Pep Vidal, els treballadors han convocat una vaga indefinida cada dissabte als cinemes del Grup Balañá. Els treballadors demanen que es recol·loquin els vuit treballadors d’aquest històric cinema (sis dels quals tenen més de 50 anys), i no només els tres que, segons afirmen, els proposa l’empresa.

Vidal assegura que la vaga es farà perquè tenen un “suport total” dels delegats sindicals dels sis cinemes del grup i critica que, tot i això, l’empresa continuï venent entrades per internet per les sessions de dissabte.

El Palau Balañá ja ha tancat al públic

El Palau Balañá va fer aquest dijous 27 de febrer les darreres projeccions de pel·lícules. Els cinemes ja estan tancats al públic i aquest divendres els treballadors pujaran la persiana, però simplement per recollir i fer el tancament de les sales i l’entrega de claus.

Actualment, el Grup Balañá té sis cinemes a la ciutat: Glòries Multicines, Arenas Multicines, Aribau Multicines, Gran Sarrià Multicines, Balmes Multicines i Cinemes Bosque.

Una operació immobiliària d’alt valor econòmic

El delegat sindicat explica que el terreny del Palau Balañá és edificable i, tot i que no sap què s’hi farà, la immediatesa del tancament de la sala es deu a una operació de compravenda immobiliària que s’havia de fer aquest febrer. Això explicaria les presses del grup per tancar. Vidal assegura que es tracta d’una operació d’un alt valor econòmic, per la bona ubicació de l’edifici.

Podeu escoltar aquí l’entrevista completa a Pep Vidal, delegat sindicat del Grup Balañá:

El Grup Balañá va viure fa unes setmanes un altre conflicte laboral. En aquest cas van ser els treballadors de les sales de teatre de l’empresa que van amenaçar amb una vaga per Cap d’Any per reclamar millores salarials i laborals. Finalment, però, es va arribar a un acord i la vaga es va acabar desconvocant.