La Mercè d’aquest 2019 arriba carregada d’activitats i amb molts dies per poder-les gaudir. En total hi  haurà cinc dies de festa, del 20 al 24 de setembre. La programació es reparteix en 17 espais i 60 escenaris, presents a sis districtes de la ciutat des d’on se celebraran 100 concerts de música, 147 espectacles de teatre, dansa i arts escèniques amb més de 400 funcions, i 57 actuacions de cultura popular protagonitzades per més de 200 colles i entitats barcelonines.

Manuela Carmena, la pregonera

L’exalcaldessa de Madrid Manuela Carmena serà l’encarregada de fer el pregó el 20 de setembre al Saló de Cent de l’Ajutament. Just després vindrà el Toc d’inici a la plaça de Sant Jaume, que protagonitza la imatgeria festiva de la ciutat i que enguany, excepcionalment, estarà exposada a l’Ajuntament durant tots els dies de festa.

Qui és Manuela Carmena? 

Beirut, ciutat convidada

Enguany, Beirut és la ciutat convidada a la Mercè i es programen una vintena d’espectacles tant de música, com de dansa i arts de carrer d’aquesta urbs. Les creacions culturals d’aquesta ciutat especialment castigada per la guerra impregnaran la programació del MAC (Mercè Arts de Carrer) al Parc de la Ciutadella. La música d’aquesta “Ciutat dels prodigis”, com l’ha anomenada Marta Almirall, la directora artística del MAC, també es podrà escoltar a l’avinguda de la Catedral, es farà un cicle especial de cinema a la Filmoteca de Catalunya, i el corresponsal Tomàs Alcoverro farà una xerrada sobre la ciutat.

Dues diades castelleres

Com cada any, la Mercè tindrà dues diades castelleres que se celebraran a la plaça de Sant Jaume. El diumenge 22 la diada castellera històrica amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de Vilafranca com a colles convidades, i la diada local, el dimarts 24, amb la participació de les set colles castelleres de la ciutat. Aquest any, a més, se celebra el 50è aniversari dels Castellers de Barcelona amb una exposició a l’Orfeó Martinenc, i es commemoren dos segles de castells a la ciutat.

Àfrica, Brossa i Pallassos sense Fronteres

Una de les novetats de la Mercè és la programació del Parc de la Trinitat dedicada a l’Àfrica i protagonitzada en bona part per artistes d’origen africà residents a Barcelona. La proposta, de la ballarina i coreògrafa Ana Mbengue, inclou espectacles per a tots els públics i també tallers dedicats a la cultura africana i afroamericana.

La llera del Besòs repeteix com a escenari de la Mercè i el dia 24 acollirà la celebració del 25è aniversari de Pallassos sense Fronteres. Hi haurà nou escenaris amb espectacles de pallassos provinents de diferents punts del món.

pallassos llera besòs mercè 2019

La celebració de l’Any Brossa també serà present en el videomapatge de la façana de l’Ajuntament, que estarà dedicat al centenari del naixement del poeta. La lletra “A” serà la protagonista de l’espectacle de música i imatges que recrearà el món creatiu de l’artista.

Mapping Brossa

Un piromusical d’aniversaris i homenatges

El Piromusical del dia 24 serà l’encarregat de tancar la festa un any més. En aquesta ocasió, l’espectacle de llum, foc i aigua que té com a protagonista la Font Màgica de Montjuïc, commemorarà els 50 anys de l’últim concert dels Beatles i els 20 anys de la reobertura del Gran Teatre del Liceu. També es retrà homenatge a Montserrat Caballé i es commemoraran els 75 anys de la mort de Glenn Miller, i la musica de Beirut, la ciutat convidada, també hi serà present.

Una Mercè amb 100 concerts

La programació de concerts de la Mercè es reparteix entre el BAM, el BAM Cultura Viva i Mercè Música. Entre els tres festivals oferiran un centenar d’actuacions repartides en 11 espais amb tot tipus d’estils de música. A continuació podreu consultar els horaris i escenaris de tots els concerts de la Mercè 2019.