Fotografia de família de la presentació de la nova temporada teatral del Grup Focus, amb els directors i intèrprets, el 4 de setembre del 2019 (horitzontal)

(ACN) El Teatre Romea arrenca temporada amb una programació farcida de noms propis com Josep Maria Pou, Núria Espert, Julio Manrique i Sílvia Munt. Després de 50 anys als escenaris i 11 al capdavant del Teatre Goya, Pou agafa ara les regnes del Romea en un curs en el qual també encarnarà la clàssica figura de Ciceró en una obra dirigida per Mario Gas. A part, Clara Segura i Bruno Oro es retrobaran a l’escenari amb una comèdia sobre l’èxit i el fracàs, alhora que Joan Pera arribarà al Teatre Condal sota la batuta de Joel Joan a ‘El pare de la núvia’. Tot plegat, en un nou curs teatral que el Grup Focus encara amb una mirada “positiva” arran de l’increment d’espectadors i recaptació registrat la temporada anterior.

Oportunitat per tornar a veure èxits del Grec

La tardor també serà temps de retorns al Romea. Concretament, el de ‘Casa de nines. 20 anys després’, l’espectacle més vist del festival Grec d’aquest any. Dirigida per Sílvia Munt a partir del text de Lucas Hnath, que adapta el clàssic d’Henrik Ibsen, la producció comptarà amb Emma Vilarasau i Ramon Madaula.

El festival Grec també va deixar veure fa uns mesos ‘Jerusalem’, amb direcció de Julio Manrique, i Pere Arquillué en el paper protagonista. Al gener, l’actriu Núria Espert tornarà al Romea, on anys enrere va debutar, per donar vida a un ‘Romancero gitano’, de Federico García Lorca, dirigit per Lluís Pasqual. El 2020 també veurà el retrobament de la parella artística de ‘Vinagre’. Bruno Oro i Clara Segura capitanejaran ‘Cobertura’, una comèdia sobre l’èxit i el fracàs que versa entorn de l’addicció a les noves tecnologies.

Sílvia Munt trepitjarà de nou el Romea a la primavera per dirigir ‘Eva contra Eva’, una comèdia inspirada en el clàssic ‘Eva al desnudo’, de Joseph L. Mankiewicz, que protagonitzarà Emma Vilasarau amb Andreu Benito, Eduard Farelo i Nausicaa Bonnín.

Sergi Belbel obre la temporada a la Villarroel

A la Villarroel “volem que els espectadors s’enduguin l’espectacle a casa”. Amb aquesta declaració d’intencions, la directora artística de La Villarroel, Tania Brenlle, també va presentar les novetats del nou curs. La temporada començarà amb ‘Vaselina’, dirigida per Sergi Belbel, i ‘Una història real’, amb Julio Manrique, Laura Conejero, Mireia Aixalà i Nil Cardoner, sota la batuta de Pau Miró.

L’inici del 2020 serà per a ‘Aquella nit’, una obra de teatre amb cançons interpretada per Ivan Massagué i Marta Bayarri i dirigida per David Selvas. Altres apostes del primer trimestre de l’any: ‘La gavina’, ‘Nenes i nens’, ‘Ovelles’, ‘A.K.A.’, ‘Un dia qualsevol’, ‘Una Ilíada’, ‘Calma!’, ‘Pensem. (Pausa). A la merda!!!’ i ‘El pequeño poni’. A més, la il·lustradora Paula Bonet farà el salt al teatre al febrer com a coautora i coprotagonista de ‘Quema la memoria’, amb Ramón Rodríguez.

El Teatre Goya més contemporani

Els cinc espectacles que vestiran el nou curs del Goya estaran marcats per un denominador comú: l’autoria contemporània. El seu director artístic, Jordi González, ha avançat que hi haurà tres estrenes absolutes d’autors catalans i dos clàssics.’Cinco horas con Mario’ torna un cop més a la programació teatral amb Lola Herrera, que ha protagonitzat aquesta peça de Miguel Delibes durant els últims 40 anys, i direcció de Josefina Molina. A més, a l’inici de temporada també es podrà veure ‘La dona del 600’, amb Mercè Sampietro i Àngels Gonyalons, dirigida per Pere Riera. Joel Joan seguirà dalt de l’escenari amb ‘Escape room’ una producció que codirigeix amb Hèctor Claramunt i que mesos enrere li va dur un èxit “que només passa un cop a la vida”. ‘#Puertasabiertas’, escrita per la periodista Emma Riverola, i ‘Delicades’, d’Alfredo Sanzol, tancaran el curs al Goya.

El Teatre Condal aposta per la comèdia

El públic familiar omplirà el Condal a inicis de temporada per veure ‘Lunnis de leyenda superestar. ¡En vivo!’, dirigit per Mag Lari i amb Lucrecia. I les campanes de boda d’octubre a febrer per rebre ‘El pare de núvia’, una producció còmica dirigida per Joel Joan i Hèctor Claramunt que interpreta Joan Pera. El cabaret ‘Fins als… Nadals’ arribarà al desembre i el gener, mentre que el final de curs serà per a ‘Perfectes desconeguts’, amb direcció de Daniel Guzman.