Saïd Ramos té només 16 anys i ja actua a l’escenari del Palau de la Música. Veus expertes del sector asseguren que té un talent molt especial que, de fet, li ve de família. Tant el seu pare com la seva mare són ballarins. “Des de petit n’he après amb els pares, la dansa ha estat sempre molt present en la meva formació, de petit ho feia perquè jugava, imitava ballarins professionals, escoltava música i em posava a ballar”, explica Ramos. Durant l’actuació al Palau comparteix escenari amb la seva mare, la ballarina Olga Ponce.

Els dos acompanyen l’Orquestra de Guitarres de Barcelona en una actuació emmarcada en la programació de temporada al Palau de la Música. L’espectacle consta de dues parts. La primera inclou música barroca de compositors com Vivaldi, Bach i Häendel, entre d’altres. En la segona hi interpreten obres de grans autors de la música espanyola, com Albéniz i Granados. Precisament, la banda arriba enguany als 30 anys i ho celebrarà amb una gira a Bulgària.

Tocar amb els ballarins “és especial”

El director de l’Orquestra, Sergi Vicente, fixa la mirada en Saïd Ramos i Olga Ponce quan són a l’escenari. No perd detall dels seus moviments. És en aquests moments quan, assegura, la figura del director és més necessària que mai, perquè fa d’enllaç entre la música i el moviment. “És una manera de tocar especial, no pots anar a la teva. Jo estic molt pendent dels ballarins i els músics estan molt pendent de mi. No em puc despistar, perquè, sinó, trenco la coreografia. Jo canalitzo el que veig i el que nosaltres toquem“, assegura Vicente.