Fotografia de grup nova temporada Teatre Akadèmia

Ja fa vuit anys que el Teatre Akadèmia, situat al carrer de Buenos Aires, a tocar de l’avinguda Diagonal i la plaça de Francesc Macià, ofereix la seva programació, una oferta que progressivament va guanyant adeptes. La temporada passada la sala va augmentar fins a un 79 % l’ocupació, una dada que demostra l’impuls que té. Aquest any, l’aposta del teatre es tradueix en sis produccions pròpies, dues coproduccions i sis produccions externes.

Fellini, Pirandello i Shakespeare

La nova temporada de l’Akadèmia és força ambiciosa. Tal com destaca el director artístic de la sala, Guido Torlonia, aquest any l’Akadèmia aposta per un “fort vincle” amb la cultura italiana.

El mes de gener estarà dedicat a la celebració del centenari del director i guionista italià Federico FelliniPer aquest motiu, Ludvica Damiani i el mateix director artístic de la sala produiran ‘Maestro Fellini’, basada en l’obra ‘Caro maestro’, que va ser un homenatge al director teatral Giorgio Strehler. ‘Maestro Fellini’ pretén en aquest cas ser un homenatge al director de cinema italià i es vincularà a un conjunt d’activitats organitzades per l’Institut Italià de Cultura de Barcelona per commemorar els 100 anys del naixement de Fellini. 

L’altre plat fort del Teatre Akadèmia arribarà el mes d’abril. Mario Gas presentarà ‘L’home de la flor als llavis’, del dramaturg italià i guanyador d’un premi Nobel Luigi Pirandello. L’obra per primera vegada es fa en català i tindrà com a protagonista destacat l’actor Àlex Casanovas.

A la tardor, el Projecte Ingenu presentarà tres obres clàssiques de William Shakespeare per celebrar el cinquè aniversari de la companyia i aconseguir que el públic “es retrobi a través del dramaturg anglès”, tal com afirma el seu director, Marc Chornet. La companyia oferirà ‘Hamlet’, ‘Romeo i Julieta’ i ‘Vaig ser Pròsper’, aquesta última inspirada en l’obra de Shakespeare La Tempesta’.

Per fer boca

El 18 de setembre el Teatre Akadèmia estrenarà temporada amb un altre Nobel, el portuguès José Saramago. Amb ‘Assaig sobre la lucidesa’, la companyia La Danesa tornarà a l’escenari de la sala amb l’escenificació d’un text que reflexiona entorn del concepte de democràciauna reflexió que presenta similituds amb el panorama polític actual. Un dels directors de la companyia, Jumon Erra, explica que “sembla que el món doni la raó a Saramago”.

Molière i una crítica social

També caldrà estar molt atent a altres propostes del Teatre Akadèmia, com ara la que arribarà a l’hivern amb la companyia Els Pirates Teatre. Es tracta de la coproducció ‘La mascarada’, una adaptació del clàssic ‘El burgès gentilhome’, de Molière, una obra en clau de comèdia ballet que combinarà el teatre, la dansa i la música.

Al juny, la peça ‘Transbord’, del jove autor Sebastià Portell, tancarà la programació amb una representació amb un fort component social que reflexiona sobre la identitat, la transsexualitat i el gènere.

Podeu consultar tota la programació al web del teatre.