Els Castellers de Barcelona han presentant el calendari d’esdeveniments per celebrar el 50è aniversari del seu naixement, el 8 de juny del 1969. L’acte central serà una diada castellera a la plaça de Sant Jaume al costat de les dues colles de Valls el proper 8 de juny. Però abans d’aquest cita escalfaran motors amb una altra jornada castellera a l’Antiga Fàbrica Damm amb les colles filloles, aquelles que han apadrinat durant tot aquest temps ensenyant-los a fer castells.

El 50è aniversari també inclourà la publicació del llibre ‘Castellers de Barcelona: 50 anys, 50 llocs emblemàtics’. L’obra estarà formada per 50 fotografies d’un pilar de quatre a diversos indrets amb un significat especial per a la història d’aquesta entitat. També hi haurà una exposició fotogràfica que farà un repàs de tota l’activitat de la colla entorn dels valors de superació, humilitat, equip i valor humà.

La història audiovisual es complementarà amb dos documentals: ‘Vida Castellera’ i ’50 anys fent cultura’. El primer tindrà una durada de 15 minuts i mostrarà la part més emocional del món casteller a partir d’una realització audiovisual dels alumnes de l’Institut Moisès Broggi. El segon documental, de 20 minuts de durada, explicarà com és i com ha estat la colla a través de diferents èpoques amb part de material de l’arxiu de betevé.

La dona en l’activitat castellera

Per celebrar el 50è aniversari també es faran unes jornades el 5 d’octubre amb el títol Aportació i Vivència de la Dona en l’Activitat Castellera. Hi haurà xerrades i tallers per visibilitzar el paper de la dona en l’activitat castellera i es posarà especial atenció en l’impacte que té sobre la seva salut.