El Jazzing Festival és la cita del jazz per excel·lència de Sant Andreu. Enguany estrena la sisena edició amb una novetat molt significativa que interessa a tots els estudiosos d’aquest estil musical. Joan Chamorro ha organitzat un campus internacional per a alumnes i professors en què els impartirà un intensiu del seu mètode.

Entre les actuacions més destacades es troba la jam session de Joe Magnarelli divendres, 6 de setembre, o la batalla de big bands diumenge, 8 setembre, a les 12 h. Per cloure la cita diumenge, 8, hi haurà la Closing Jazzing amb la Sant Andreu Jazz Band and Friends, tribut a Clifford Brown i Dexter Gordon.

Chamorro ha presentat aquest dimarts la programació del sisè Jazzing Festival i ha destacat que el Jazz Education Stage és una oportunitat per a molts per endinsar-se en el món del jazz i conèixer de primera mà com s’aprèn aquest gènere musical des de l’oïda i el ritme, i no tant des de la partitura. El músic assegura que molts infants no coneixen el jazz i la seva única aspiració és que puguin gaudir-lo. En la presentació s’han interpretat tres temes jazzístics per als assistents.

chamorro jazzing

El Jazzing Festival comptarà amb una nutricionista que ha dissenyat un menú saludable per als concerts de dia de l’esdeveniment. No és una cita infantil, però sí pensada per a un públic molt jove.

menú saludable jazzing

La filosofia del mètode

Diu Chamorro que el seu mètode no deixa de ser la seva manera d’entendre la vida. És un camí, no una meta; és gaudir de les coses amb passió, amb amor, amb respecte i amb consciència del valor dels moments que es viuen, i posant èmfasi també en les singularitats. Cada persona és diferent, aprèn diferent i ofereix coses diferents a una banda o a un espectador. Tot això és el que ell valora i utilitza a l’hora d’ensenyar el jazz als seus alumnes. I aquest creu que és el seu èxit. La Sant Andreu Jazz Band fa 13 anys que navega en aquesta direcció i n’han sortit artistes com Andrea Motis, Eva Fernández, Rita Payés, Magalí Datzira i Marc Martín, entre d’altres. Joan Chamorro ha explicat a nombrosos països la seva manera d’entendre i aprendre el jazz i ara vol condensar tota aquesta informació en quatre dies d’immersió intensiva en el seu jazz.