Una persecució policial, narcopisos i un crim amb dos morts al Raval. Són els elements amb què Màrius Serra comença la seva última novel·la negra, ‘Jugar-s’hi la vida’, en què barreja realitat i ficció. De fet, els episodis d’inseguretat al Raval, que estan en el punt de mira de l’actualitat, són part del teló de fons de l’argument, el qual narra com evolucionen dues investigacions paral·leles sobre la mort d’una anciana i un jove dins del seu habitatge.

Oriols Comas i Coma, amic en vida i en la ficció

Serra ha tornat a inspirar-se en el seu amic Oriol Comas i Coma i l’ha convertit en el personatge principal de la novel·la. De fet, la sintonia entre tots dos és palpable en veure’ls junts i no és estrany que l’escriptor vulgui continuar amb el que ell anomena “el serial Comas i Coma”, que es va iniciar amb ‘La novel·la de Sant Jordi’.  ‘Jugar-s’hi la vida’ n’és la segona part i Màrius Serra ja ha avançat que té la intenció de fer-ne una tercera.

Comas és present en el llibre com a personatge i també ha format part del procés creatiu de l’obra. A banda d’opinar sobre els diàlegs i actituds del seu homònim en la ficció,s’ha encarregat d’una part que en aquesta novel·la esdevé de gran rellevància: els jocs i els enigmes.

“És una novel·la escrita a dues mans però a dos cervells. Participar en el que ells [els escriptors] diuen la cuina, en el procés de creació, no passa normalment”

La novel·la, que en paraules de l’autor és “ludicocriminal”, s’ha posat a la venda aquest setembre i, de fet, Serra el presentarà també en la Setmana del Llibre en Català, que començarà el 6 de setembre.