Aquest dimecres, 15 de febrer, s’han lliurat Premis Ciutat de Barcelona 2022 al Saló de Cent de l’Ajuntament. La cerimònia dels premis ha estat conduïda per la periodista Núria Dias i s’ha pogut seguir per betevé.

14 categories diferents als Premis Ciutat de Barcelona 2022

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, amb la presència del tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Jordi Martí. L’acte de lliurament dels premis ha tingut l’actuació de Tarta Relena.

Els guardons, que enguany es divideixen en 14 categories diferents, reconeixen la creació, la investigació i la producció de qualitat feta a la ciutat per persones, entitats, institucions o organitzacions barcelonines.

Tots els guardonats i guardonades de l’edició 2022

Premi Ciutat de Barcelona Agustí Duran i Sanpere d’assaig, humanitats i història: a l’obra ‘El teatre de Shakespeare en el seu context’, de Jordi Coca.

Premi Ciutat de Barcelona de literatura en llengua catalana: a l’obra ‘El meu amic’, d’Esteve Miralles.

Premi Ciutat de Barcelona de traducció en llengua catalana: a Josefina Caball per la traducció d”El color porpra’, d’Alice Walker.

Premi Ciutat de Barcelona de literatura en llengua castellana: a l’obra ‘Lo demás es aire’, de Juan Gómez Bárcena.

Premi Ciutat de Barcelona d’arquitectura, urbanisme i disseny: a Suma Arquitectura (Elena Orte i Guillermo Sevillano), arquitectes de la Biblioteca Gabriel García Márquez, de Sant Martí de Provençals.

Premi Ciutat de Barcelona d’educació: a l’Associació Punt de Referència pel projecte Referents.

Premi Ciutat de Barcelona de cultures populars i comunitàries: a l’espectacle ‘EN5D‘, de l’Esbart Ciutat Comtal.

Premi Ciutat de Barcelona de ciències ambientals i de la terra: a l’investigador Pedro Cermeño i la investigadora Carmen García-Comas de l’Institut de Ciències del Mar – CSIC, pel treball ‘Post-extinction recovery of the Phanerozoic oceans and biodiversity hotspots’.

Premi Ciutat de Barcelona de Ciències experimentals i tecnologia: a la investigadora Marta Villegas, del grup Life Sciencies – Text Mining del Barcelona Supercomputing Center, per la construcció i el desenvolupament dels models de processament de llenguatge natural per al català i el castellà.

Premi Ciutat de Barcelona de ciències de la vida: a la doctora Elvan Böke, pel treball titulat ‘Oocytes maintain ROS-free mitocondrial metabolism by suppressing complex I’.

Premi Ciutat de Barcelona d’audiovisuals i cultura digital: al videojoc Endling – Extinction is Forever.

Premi Ciutat de Barcelona d’arts visuals: al projecte FOC, promogut per Córdova, Jokko Collective i Cchhoorro.

Premis Ciutat de Barcelona d’arts escèniques: a la companyia Los Galindos per ‘MDR – Mort de riure’.

Premi Ciutat de Barcelona de música: a Tarta Relena, Cocanha i Los Sara Fontán pel projecte ‘4132314’.

Els Premis Ciutat de Barcelona, concedits per l’Institut de Cultura, són el reconeixement de la ciutat a la creació artística i a la recerca científica i educativa.