L’Ajuntament de Barcelona ha fet públic el nom dels guardonats dels Premis Ciutat de Barcelona 2022 d’arts escèniques i de música: Los Galindos, Tarta Relena, Cocanha i Los Sara Fontán. Presidirà la cerimònia l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el dimecres 15 de febrer al Saló de Cent. La periodista de betevé Núria Dias presentarà l’acte.

Los Galindos, per haver fet “un espectacle de circ radical”

El jurat d’arts escèniques —representat per Lali Álvarez, Joan Yago, Alexandra Laudo i Lali Ayguadé— ha triat la companyia Los Galindos per ‘MDR Mort de riure‘, per crear “un espectacle de circ radical i imaginatiu”, que reivindica el carrer i els espais no convencionals. El jurat també ha valorat la capacitat d’improvisació que manté viu l’espectacle i les seves “ressonàncies polítiques”.

El jurat de música, format per Xavier Cervantes, Daniel Espasa, Carol Duran, Maria Arnal i Ismaël N’Diaye, ha decidit per unanimitat premiar Tarta Relena —que actuarà a la cerimònia—, Cocanha i Los Sara Fontán. Els experts han valorat l’excel·lència artística i musical i el caràcter col·laboratiu de les propostes. Els premis tenen una dotació de 9.500 €.