Endling Extinction Forever

Per primera vegada un videojoc rebrà el Premi Ciutat de Barcelona 2022 d’audiovisuals i cultura digital. Es tracta d”Endling-extinction is forever‘, creat per Herobeat Studio. En la categoria d’arts visuals, el premi és per al projecte FOC, que es desenvolupa a la Zona Franca. Els guanyadors rebran 9.500 € i els guardons es lliuraran el proper 15 de febrer en una cerimònia al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Una guineu que lluita pels seus cadells en un món postapocalíptic

El jurat ha premiat el videojoc ‘Endiling-extinction is forever” per la seva qualitat visual i sonora al servei d’una història sensible i emotiva”, que posa el canvi climàtic, l’ecologisme i fins i tot les cures al centre de la narrativa. En el joc, els jugadors es posen a la pell de l’última guineu d’un món postapocalíptic i l’han d’ajudar a protegir i alimentar els seus tres cadells.

El desembre passat, aquest videojoc ja va guanyar un altre guardó: els primers Premis SAGA, atorgats a produccions que inclouen el català.

El projecte FOC, premiat en la categoria d’arts visuals

L’altre dels guardonats amb un Premi Ciutat de Barcelona 2022 en la categoria d’arts visuals és el projecte FOC, promogut per Córdova, Jokko Collective i Cchhoorroo. Jokko Collective és un grup format per sis integrants vinculats amb l’escena electrònica de ball a Barcelona, i Córdova i Cchhoorroo són espais d’art multidisciplinaris, i tots tres s’han unit en un local propi, en una nau mig abandonada de la Zona Franca, a tocar del cementiri de Montjuïc.

El jurat ha destacat aquest projecte per la seva capacitat de materialitzar “un canvi de paradigma en les arts visuals mitjançant relacions interdisciplinàries, convertint-se en un lloc on conflueixen línies de pensament i acció antiracistes, queer i intergeneracionals”.