El Gremi de Restauració ha criticat que els quioscos puguin vendre cafè i menjar per endur-se, tal com preveu aprovar l’Ajuntament de Barcelona en la comissió de Presidència d’aquest dimecres. Denuncien que la mesura suposa competència deslleial i intrusisme i avancen que lluitaran perquè no s’arribi a aprovar de manera definitiva.

Una mesura que “enfonsa la restauració dels barris”

El director del Gremi, Roger Pallarols, diu que entén “que es vulgui promoure la supervivència dels quioscos de premsa. Ningú no vol que tanquin”. Ara bé, creu que “el que no té sentit és que el mecanisme per fer-los viables sigui que puguin competir amb avantatges amb els bars que tenen a tocar” i afirma que mesures com aquesta “enfonsen la restauració dels barris”.

Des del gremi posen sobre la taula arguments econòmics. Asseguren que el cànon que han d’abonar aquests negocis és d’entre 150 i 800 euros mensuals, depenent de la zona. Es tracta d’una quantitat molt més baixa, diuen, que la d’un local de restauració. Per això diuen que “treballarem perquè la mesura no s’arribi a aprovar definitivament”. També veuen incoherent que el govern municipal tiri endavant la proposta, mentre a zones com a l’Eixample tira endavant un pla d’usos que no permetrà “obrir un bar, però sí un altre punt de restauració en forma de bar”.