L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, declararà davant del jutge per la querella del fons voltor Vauras, propietari del Bloc Llavors, al Poble-sec. Tal com ha anunciat aquest dimarts la mateixa alcaldessa, està citada a declarar el 13 de març, després que l’Audiència de Barcelona reobrís la causa, en un primer moment desestimada pel Jutjat d’Instrucció 18 de Barcelona.

A banda de Colau, també hauran de declarar la regidora d’Habitatge, Lucía Martín; el regidor de Sants–Montjuïc, Marc Serra, i una funcionària municipal, en aquest cas, el 10 de març, arran de les multes que l’Ajuntament de Barcelona va imposar a Vauras per no oferir lloguers socials a les famílies vulnerables del Bloc Llavors.

El fons d’inversió els va denunciar per un reguitzell de delictes, tot i que l’Audiència finalment només ha reobert la causa pels delictes de prevaricació, malversació i coaccions.

Estic molt tranquil·la i col·laborarem amb la justícia, però no tinc cap dubte que acabarà arxivat un cop més”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Les multes a Vauras, retirades el 2022

Més enllà de citar-los ara a declarar, al maig del 2022 la justícia també va obligar l’Ajuntament a retirar les sancions que havia imposat a Vauras. El consistori havia obert fins a sis expedients sancionadors al fons d’inversió.

Colau denuncia “un patró”

En la compareixença que Colau i els altres dos regidors afectats han fet a l’Ajuntament per explicar la citació judicial, l’alcaldessa ha denunciat que “hi ha un patró” que repeteixen “grans empreses acostumades a fer i desfer”. Ha assegurat que quan troben “un obstacle en les seves pràctiques, comencen a fer un mal ús del sistema judicial” a base de recursos. En aquest sentit, Colau ha recordat que “també ha passat en el cas de les subvencions“, encara en mans del Jutjat d’Instrucció 21 de Barcelona. Tot i així, ha assegurat que “si pretenien espantar-nos, no ho faran”.

Aconsegueixen la imatge d’una alcaldessa declarant davant del jutge, tot i que després la causa acaba arxivada”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona