Quan falten poc més de dues setmanes per a la revetlla de Sant Joan, les botigues de pirotècnics de Barcelona ja han obert. Comencen una campanya més breu de l’habitual. Cristina Castillo, responsable de la botiga de Petardos CM del passeig de Santa Coloma, comenta que aquest any l’oferta va dirigida principalment als més petits, amb lots de productes dissenyats per a infants i famílies que, per les distàncies d’ús, s’adapten molt bé a la situació actual.

De fet, Barcelona celebrarà la revetlla de Sant Joan del 2020 a la fase 3, sempre que la pandèmia continuï evolucionant favorablement. Això permetrà aglomeracions de fins a 800 persones a l’aire lliure assegudes i separades per dos metres. Les trobades de grups no podran superar les 20 persones. Per això, els negocis de pirotècnia es preparen enguany per adaptar les vendes a una revetlla de petit format.

Prop del 95 % de la facturació anual

Josep Maria Vilardell, president de l’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya, calcula que hi podria haver una baixada de fins al 25 % en la facturació habitual a causa de la crisi de la covid-19. La campanya per a la revetlla de Sant Joan, que representa per a alguns negocis el 95 % de la facturació anual, és més breu aquest 2020.

No és l’única diferència que provoca el coronavirus. Des de la mateixa federació es recomana vendre els petards de baixa intensitat i evitar els de classe F3, els més grans. La intenció és minimitzar possibles conseqüències com petits incendis o ferits per pirotècnia, que carregarien de feina treballadors essencials com bombers i sanitaris.

Com a mesures sanitàries, també es recomana la compra en línia quan sigui possible i recollir els petards a les botigues, entre altres consells per tenir una bona revetlla de Sant Joan 2020.