L’Orquesta Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) ha tornat als assajos aquest dilluns després de mesos de feina a casa per la crisi del coronavirus. El clavecinista Dani Espasa ha dirigit l’assaig, que s’ha fet amb estrictes mesures de seguretat per evitar la transmissió de la covid-19. Els membres de l’OBC han de mantenir una distància mínima de dos metres entre ells a l’escenari i hauran de fer servir la mateixa cadira durant els assajos del mes de juny i juliol. L’OBC prepara amb només 26 músics un cicle d’estiu de sis concerts que es gravaran sense públic.

A més, els faristols són d’ús individual i no es poden compartir. Els músics fan servir fotocòpies de les partitures per no fer servir les partitures originals. També s’han adaptat els horaris per reduir les pauses d’assaig i el contacte entre els instrumentistes.

A banda de les mesures estrictes a les quals estaran sotmesos els músics de l’OBC, tot el personal de L’Auditori s’haurà d’adaptar als criteris de seguretat, que preveuen accés reduït a tots els espais de l’edifici i prendre la temperatura corporal a l’entrada.

Fa escasos dies, l’OBC va fer públic el seu cartell per a la temporada 2020-21, juntament amb la programació de L’Auditori. A més de Kazushi Ono com a director titular i Jan Willem de Vriend com a principal director convidat, la nova temporada vindrà amb més paritat, amb vuit directores convidades. Després de l’estiu oferiran el seu repertori des de la plataforma Auditori Digital, que encara no està operativa.