Més de 300 persones s’han concentrat aquest diumenge a la tarda a la plaça de Catalunya per reivindicar els drets dels immigrants que estan en situació irregular. L’associació Papers i Drets per a Tothom ha fet aquesta convocatòria per reclamar la regularització d’aquest sector de la població. Membres de l’entitat han llegit un manifest que ha ressaltat que la crisi sanitària ha afectat greument els immigrants sense papers.

Expliquen que molts no han pogut treballar i que, a més, no podien accedir al sistema sanitari. També critiquen que no hagin rebut ajuda de cap altra associació.

Membres de l’associació Sanitaris Immigrants Solidaris també han participat en la mobilització. Es tracta d’una entitat formada per professionals de la salut que han obtingut la titulació en els respectius països. Han denunciat que no han pogut exercir durant aquesta crisi sanitària provocada per la covid-19.

La concentració s’ha desenvolupat sense incidents. Unitats dels  Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana hi han fet acte de presència, però no hi han intervingut en cap moment.

El preludi d’una gran manifestació

Els organitzadors han explicat que aquesta mobilització ha de servir per escalfar motors de cara a una gran manifestació que tindrà lloc el 20 de juny. L’objectiu és que es faci simultàniament a diferents ciutats de l’estat i que serveixi per fer sentir la veu dels immigrants que encara no estan regularitzats.