L’Auditori de Barcelona va haver de tancar les portes i finalitzar la seva temporada al mes d’abril, arran de la crisi del coronavirus. Ara, quan es fa efectiu el desconfinament de la quarantena, parlem amb Robert Brufau, el seu director, sobre com serà la propera temporada d’aquest equipament, i quines mesures s’implementaran per assegurar la salut del seu públic.

Moltes novetats i més paritat

La temporada 2020-2021 de L’Auditori tindrà com a centre d’interès el tema de la creació, al que seguirà l’amor i l’odi, la temporada 2021-2022, i la mort o el retorn, la 2022-2023.

“El que volem és dibuixar L’Auditori com a reflex de la diversitat del segle XXI.”

A més, a partir de setembre comptarà amb diverses novetats que afectaran tant a la programació com als diversos organismes que integren l’equipament de Barcelona:

  • Canvi de logo: L’Auditori renova el seu logo i la seva imatge gràfica, incorporant la paraula Barcelona, que ajuda a ubicar-lo al mapa internacional de grans equipaments musicals.
  • Una major presència femenina: l’OBC comptarà amb vuit directores convidades, i s’incorporarà un bon número de directores, compositores i intèrprets a tots els cicles de L’Auditori.
  • El cor de L’Auditori: l’entitat tindrà el seu propi cor, que dirigirà Xavier Pastrana i participarà en quatre concerts de la temporada.
  • Dos festivals més: la temporada començarà amb la primera Biennal Internacional de Quartets de Barcelona i acabarà amb el Festival Mozart Nits d’Estiu.
  • Un segell i una plataforma: L’Auditori crearà un segell discogràfic propi i una plataforma de “streaming”, que aplegarà a l’apartat L’Auditori Digital del seu web.
  • Més facilitats per als joves: s’implanta la Tarifa Plana -35, que ofereix tota la programació de L’Auditori als menors de 35 anys per 85 euros, i que se suma a la Tarifa Plana -25.

Mesures de prevenció

A més de les mesures de prevenció que decretin les autoritats per evitar un rebrot, si la situació no fa possible fer concerts presencials, L’Auditori disposa d’una programació en “streaming” preparada i que es podrà veure al seu web.

“Hi haurà un pla A, que és el que teniu al llibret de la programació, i un pla B, que contemplarà una combinació de l”streaming’ i el ‘live'”

L’Auditori ofereix reservar ja els abonaments, però no els cobrarà fins setembre, quan es resolguin les condicions per obrir les sales.

L'Auditori temporada 2020-2021