Compte enrere perquè s’inauguri la nova Biblioteca Gabriel García Márquez, al número 219 del carrer del Treball (amb Concili de Trento), al barri de Sant Martí de Provençals. Obrirà les portes al públic aquest dissabte, 28 de maig. L’equipament ja llueix bona part dels 40.000 llibres que conformen el seu fons i es caracteritza per grans espais oberts i vidrieres molt àmplies que deixen passar la llum natural.

Integra també el verd dels arbres dels carrers adjacents. El material, el mobiliari i la il·luminació es conjuguen per oferir una impressió d’espai càlid i acollidor. Els arquitectes Elena Orte i Guillermo Sevillano han concebut l’edifici com un conjunt de llibres apilats.

La tercera biblioteca més gran de la xarxa i una de les més esperades

Serà la tercera biblioteca més gran de la xarxa i una de les més esperades. Neus Castellano, directora de l’equipament, explica a betevé que “abans la biblioteca quedava amagada i ara és impossible que no la vegis“. De fet, molts veïns s’hi apropen i, fins i tot, s’ofereixen per ajudar aquests darrers dies abans de l’obertura. No trigaran a fer-se seu un espai que multiplica per 11 la superfície de la biblioteca de Sant Martí anterior.

La primera activitat, un festival de literatura llatinoamericana

La biblioteca homenatja amb el seu nom l’escriptor colombià Gabriel García Márquez i, precisament, la primera activitat que acollirà serà KMAmèrica, Festival de Literatura Llatinoamericana, el 16 de juny. El festival comptarà amb la presència de 22 escriptors d’11 països. La biblioteca serà una de les dues seus del certamen, juntament amb la Casa Amèrica.