biblioteques barcelona llibres

Hi ha molts tipus de documents que es presten a les 40 biblioteques de Barcelona. Els equipaments, cada any, en fan un rànquing i la novel·la més prestada del 2021 va ser ‘Canto jo i la muntanya balla’, d’Irene Solà. És el segon any consecutiu que aquest llibre lidera la categoria novel·lística.

Entre la música més prestada a les biblioteques, l”Atlas del cante flamenco’ i Bruce Springsteen són els més escoltats. La pel·lícula que els usuaris s’han endut més a casa és la sud-coreana ‘Paràsits’. Consulta en aquest interactiu els documents més prestats a les biblioteques de Barcelona l’any 2021.

‘El Jueves’ és la revista més agafada pels usuaris de les biblioteques, seguida de la publicació per aprendre anglès ‘Speak Up’. En la categoria de no-ficció, consten dos llibres d’estudi per aconseguir l’acreditació de competències digitals de la Generalitat (acTIC), així com el llibre dels rècords Guinness de l’any 2021.

El més prestat en infantil i juvenil

El famós ‘Monstre de colors’, d’Anna Llenas, no podia faltar al rànquing de contes infantils, que les biblioteques divideixen per franges d’edat. Dels set als nou anys, les històries desgraciades però humorístiques del ‘Gos Pudent’ són les més demandades i dels 10 als 12 anys el clàssic ‘Diari d’en Greg’ s’endú tot el podi. La música més prestada és la d’El Pot Petit, Dàmaris Gelabert i el reggae de Penguins.