Biblioteca Sant Antoni

La Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver se sotmet a una reforma que afecta pràcticament la totalitat de l’edifici. L’equipament, que es va inaugurar el 2007, tanca portes aquest dilluns, 18 de setembre, per fer-hi obres. Segons han explicat fonts de Biblioteques de Barcelona a betevé, s’actuarà en els elements que s’han envellit i deteriorat durant els 15 anys de funcionament. Es dona la circumstància que l’estudi d’arquitectura RCR va guanyar el 2017 el prestigiós Premi Pritzker pel conjunt de les seves obres, entre aquestes la Joan Oliver, per les “harmonies creades entre els interiors i els exteriors”. També va rebre una menció especial als Premis Ciutat de Barcelona.

Renovar mobiliari, paviment i sistema elèctric

Les actuacions que s’han previst es faran a les instal·lacions elèctriques i d’enllumenat, els aïllaments tèrmics, el sistema de climatització i també la ventilació de l’edifici. Precisament, la biblioteca ja va haver de tancar per problemes amb la climatització el 2019.

El projecte també inclou substituir els paviments de l’edifici, les fusteries, els vidres, els revestiments, i la impermeabilització de la coberta. El canvi serà molt visible entre els usuaris perquè també es canviarà el mobiliari de la biblioteca i s’ampliarà l’àrea infantil.

La remodelació tindrà una durada d’uns nou mesos i està inclosa en un pla de millora dels equipaments de Biblioteques de Barcelona.

La Biblioteca de Can Fabra, la següent a renovar-se

Actualment, també s’està reformant la Biblioteca Les Corts – Miquel Llongueras. A més a més, a finals d’aquest any o inicis del 2024, es remodelarà la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra que “és possible que impliqui el tancament durant algunes setmanes“. En aquest equipament s’hi faran millores en el sistema de climatització i en el vestíbul.