El centre cívic i la biblioteca del barri de la Sagrada Família reobriran aquest dilluns després d’un període de tancament de nou mesos per les obres de millora de climatització i d’estalvi energètic. L’actuació havia d’acabar a l’octubre però, finalment, hi ha hagut retard en alguns treballs ja que s’han hagut de substituir les màquines de climatització de tot l’edifici.

Tot i que els dos equipaments van iniciar l’activitat a finals d’any, el 16 de gener recuperaran el funcionament al 100 %. En aquests dies previs, la biblioteca ha rebut pràcticament el mateix volum d’usuaris d’abans del tancament, tot i que la secció infantil es manté encara al casal infantil.

De la seva banda, el centre cívic posarà en marxa els tallers i les actuacions a la sala d’actes a partir del 16 de gener. Quedarà pendent el calendari d’exposicions, ja que la modificació de la sala encara no està finalitzada. Durant aquests mesos, les activitats s’han dut a terme en altres espais i equipaments del barri com l’Ateneu el Poblet, l’Espai 210 o l’Aula Ambiental de la Sagrada Família.

La resta de l’illa d’equipaments haurà d’esperar

Pel que fa a la reforma del conjunt d’equipaments municipals del carrer de Mallorca, 425, i del mercat de la Sagrada Família, l’Ajuntament va haver d’obrir un nou concurs, ja que el primer es va declarar desert. Les obres es van licitar a l’octubre i estan en fase d’adjudicació.

L’obra inicial hauria d’haver començat aquest gener però ara ja es parla de fer-ho abans d’acabar el mandat. El pressupost de 9.350.756 euros, IVA inclòs, ha augmentat aproximadament un milió i mig més respecte del primer projecte, per l’actualització dels preus en el context inflacionari i de crisi energètica. Els treballs estan dividits en dos lots i està previst que s’allarguin dos anys.

Inici d’obres al nou supermercat

Les obres que sí que han començat són les del futur supermercat que hi haurà en el complex. Bonpreu és l’empresa que va guanyar el concurs. El projecte inclou un espai per a les noves oficines i els lavabos del Mercat de la Sagrada Família, situat al carrer de Provença, 480-488. Es preveu que els treballs durin uns dos mesos i tindran un cost de 377.038 euros.