sant jordi 2023 barcelona
Imatge: Mònica Moreno (Ajuntament Barcelona)

Pocs dies abans de la diada de Sant Jordi 2022 a Barcelona, ja hi ha alguns autors que es perfilen com a favorits per liderar el rànquing de vendes aquest 23 d’abril. Repassem quins són els llibres més venuts en ficció o no-ficció en català i en castellà a Catalunya, la setmana del 4 al 10 d’abril, segons dades de Libridata.

Llibres més venuts en ficció i català

‘Benvolguda’ (Columna), d’Empar Moliner, no només ha rebut el Premi Ramon Llull 2022, també lidera les llistes de vendes pocs dies abans del Sant Jordi 2022 en ficció en català. L’acompanyen en les primeres posicions ‘Mamut’ (Club Editor), d’Eva Baltasar; ‘El monstre de Santa Helena’ (La Campana), d’Albert Sánchez Piñol; ‘Nosaltres, després’ (Univers), de Sílvia Soler, i ‘Quan s’esborren les paraules’ (Columna), de Rafel Nadal.

Llibres més venuts en no-ficció i català

‘Crims. Llum a la foscor’, de Carles Porta, és el llibre més venut de no-ficció en català del 4 al 10 d’abril. Al costat de Carles Porta, hi ha entre els primers llocs, ‘La vall de la llum’ (Destino), de Toni Cruanyes; ‘El món que ens espera’ (Columna), d’Oriol Mitjà; ‘Les hores incertes’ (Símbol), de Quim Torra, i ‘Molts i ningú’ (La Campana), de Clara Ponsatí.

Llibres més venuts de ficció en castellà

Els més venuts en castellà a Catalunya en ficció són ‘Roma soy yo’ (Ediciones B), de Santiago Posteguillo; ‘Las guerreres Maxwell, 7. Atrévete a retarme’ (Esencia), de Megan Maxwell; ‘El Castillo de Barbazul’ (Tusquets), de Javier Cercas; ‘El libro negro de las horas’ (Planeta), de García Saenz de Urtui, i ‘Violeta’ (Plaza & James), d’Isabel Allende.

Llibres més venuts de no-ficció en castellà

En no-ficció, els més venuts són Joana Bonet amb el llibre sobre Carme Chacón titulat ‘Chacón. La mujer que pudo gobernar’ (Península); Marian Rojas Estape amb ‘Cómo hacer que te pasen coses buenas’ (Espasa) i ‘Encuentra tu persona vitamina’ (Espasa). Els segueixen ‘Por si las voces vuelven’ (Planeta), d’Ángel Martín, i ‘Se llama cáncer’ (Roca), de Gonzalo Boye.

Llibres més venuts de literatura infantil i juvenil

Pel que fa als llibres de literatura infantil i juvenil en català, els més venuts són ‘La meravellosa i horripilant casa de la iaia’ (Combel), de Meritxell Martí Orriols; ‘Bitmax & Co. Garfunkel en directe!’ (Combel), de Jaume Copons i Liliana Fortuny; ‘La colla dels 11’ (Animallibres), de Rocío Bonilla; ‘Catalanament’ (Montena) de La Incorrecta, i ‘Cric-crac, qui hi ha?’ (Combel), de Tritan Morv.

En literatura infantil i juvenil en castellà, ‘Las perrerías de Mike 1’ (Mr Ediciones) de Mikecrack; ‘Antes de diciembre’ (Montena), de Joana Marcus; ‘Semen mola’ (Montena), d’Anna Salvia i Cristina Torrón; ‘Boulevard’ (Montena), de Flor M. Salvador, i ‘Los compas y el diamantito legendario’ (Mr Ediciones), d’El Tronillo i Timba VK.