Dit i fet. Les propietàries de la Llibreria de la Plaça van assegurar que tindrien “una gran parada” per celebrar el Sant Jordi 2023 i, dos dies abans de la diada, la promesa està a punt de materialitzar-se. Una fita que han aconseguit treballant contra rellotge després que el seu negoci s’incendiés el 30 de gener. Les llibreteres no s’han arronsat malgrat que el local va quedar totalment malmès. Encara no han pogut reobrir la botiga, però sí que viuran el dia del llibre i la rosa amb un punt de venda al carrer, que muntaran tot el cap de setmana, al bell mig de la plaça de Sarrià.

“Moltes ganes de tornar!”

Les dues llibreteres i germanes Rosa i Maria Bassedas ho tenen tot preparat perquè la diada sigui un èxit, malgrat les circumstàncies. De moment, els llibres són a les capses que han pogut emmagatzemar a l’espai que els ha cedit una veïna a casa seva, però aquest dissabte sortiran al carrer. Ho han anunciat amb un cartell en què diuen: “Ens retrobem a la plaça de Sarrià”, i asseguren que tenen “moltes ganes de tornar!”.

Les dues llibreteres preparen el Sant Jordi, envoltades de caixes de llibres, en un espai cedit per una veïna

Solidaritat veïnal

El suport veïnal ha estat imprescindible perquè el projecte hagi tirat endavant. De fet, durant els dos dies que tindran la parada al carrer, darrere el taulell estaran totes dues, acompanyades per voluntaris. Familiars, amics i veïns faran torns perquè aquest Sant Jordi sigui un glop d’aire fresc per a aquestes comerciants.

Sense data de reobertura per la llibreria

En canvi, encara no hi ha data per a la reobertura de la llibreria. La botiga va quedar completament calcinada i caldrà fer-ne una remodelació total. Ara per ara, la propietat del local està en converses amb les assegurances, però tot avança més lentament del que les dues llibreteres pensaven a l’inici.

Llibreria Plaça Sarrià calcinada
El sostre del local de la llibreria, completament calcinat

La intenció inicial era reobrir la Llibreria de la Plaça a finals d’abril o al maig, però “no podrà ser”, admeten. Per tant, sent realistes han posposat la data d’obertura, malgrat que confien que pugui ser abans de l’estiu.

Què vols saber del Sant Jordi 2023?