Molts veïns de Sarrià s’han llevat consternats per l’incendi que aquest dilluns va devastar la Llibrera de la Plaça. Es tracta d’un establiment amb mes de mig segle d’història. Va obrir l’any 1963, i fins al canvi de propietàries s’anomenava Llibreria Hernández.

El foc va arrasar-ho tot, i no queda pràcticament res recuperable. Serà a la tarda quan els pèrits hi aniran a avaluar-ne els danys.

“Per mi és un drama, un impacte”

Els veïns expliquen que les noves propietàries eren dues germanes que durant anys havien regentat un quiosc al barri. Van decidir agafar el relleu del local i els qui les coneixen valoren la seva tasca que van fer especialment durant la pandèmia. “Et portaven els llibres a casa”, expliquen. Carme Llis, una de les clientes, afirma que “per mi és un drama, un impacte. Justament ahir al matí vaig venir a buscar un llibre i malgrat no portava diners, em van dir que me l’endugués”.

La Mercè Roca, una altra de les veïnes, també ha estat clienta durant anys. “Gairebé no puc ni parlar, estic molt emocionada”. “Cada vegada que necessitaves un llibre, te’l buscaven i et trucaven”, explica.

Durant el matí, desenes de veïns i clients han anat passant per la porta del local en conèixer la notícia. També ho ha fet el regidor del district de Sarrià – Sant Gervasi, Albert Batlle. Caldrà veure què diuen els pèrits durant les properes hores i si les propietàries podran tornar a arrencar el negoci des de zero.