Un incendi a Barcelona ha començat a cremar minuts després de les 16 h al número 2 del passeig de la Reina Elisenda de Montcada, al barri de Sarrià, just on s’ubica la Llibreria de la Plaça. Les flames han generat una columna de fum que ha creat l’expectació dels veïns que viuen a la zona. La primera hipòtesi dels Bombers és que l’incendi, que no ha causat ferits, ha estat fruit d’un curtcircuit.

La propagació del foc ha estat molt ràpida a causa de la gran quantitat de paper dins la llibreria. Les dotacions de Bombers han arribat al lloc dels fets quan l’incendi ja cremava amb força. La propietària de l’establiment, en xoc pels fets, no ha volgut fer declaracions als mitjans de comunicació.

Segons alguns testimonis, ha estat un incendi intens. “Les flames superaven l’alçària de l’edifici”, explica un comerciant de la zona. També s’ha generat molt fum, que ha arribat fins als pisos de dalt de la llibreria, tot i que no ha afectat l’estructura de l’edifici. Tal com han confirmat fonts municipals a betevé, sis dotacions dels Bombers han aconseguit extingir ja el foc, si bé continuen les tasques de ventilació.

“He sentit l’olor de fum i, de sobte, ja he vist les flames”, explica un veí. Una altra veïna reconeix que s’ha posat nerviosa, sobretot pel fum que sortia.

Els Bombers confirmen que l’estructura de l’edifici no ha patit danys. El que sí que s’ha tallat ha estat el subministrament elèctric per precaució. Els veïns poden tornar a casa, tot i que els Bombers recomanen que, si poden, marxin uns dies per evitar conviure amb la forta olor de fum.

El Gremi de Llibreters dona suport

El Gremi de Llibreters de Catalunya ha volgut mostrar el seu “suport i escalf” a l’establiment de Sarrià. A través d’un tuit ha destacat que per sort no hi ha hagut cap dany personal i també ha explicat que es posa a disposició dels llibreters per al que necessitin després de l’incendi, que ha calcinat la Llibreria de la Plaça.

Autobusos afectats per l’incendi

Minuts després de declarar-se el foc, TMB ha informat que la línia de bus H4 té afectacions al passeig de la Bonanova amb la via Augusta “per incidència a la via pública“.

Últims incendis a Barcelona

L’últim incendi a Barcelona del qual betevé té constància es va produir aquest mateix diumenge, 29 de gener. Els Bombers de Barcelona van intervenir en un foc en un local al carrer d’Andreu Nin, al districte de Nou Barris. Les flames van començar en una cambra frigorífica del local i no va haver-se de lamentar cap ferit.

També va haver-n’hi un uns dies abans, el 26 de gener. De fet, van ser cinc els incendis que es van produir durant aquella mateixa nit a Barcelona, tres en habitatges, un en un local i l’altre a la cuina d’un hotel.