Com era d’esperar, Joaquín Sabina ha tornat a omplir fins a la bandera el Palau Sant Jordi en els dos concerts que ha ofert dimecres, 27, i divendres, 29. Barcelona ha fet costat un cop més al trobador andalús, que va encetar fa un any la gira ‘Contra todo pronóstico’.

Un títol irònic després de la seriosa caiguda que va patir el 2020 en un concert a Madrid, poc després de fer-ho a Barcelona, amb Joan Manuel Serrat. I també amb motiu dels 74 anys. “Potser, per desgràcia, sigui una de les darreres oportunitats per veure’l, i s’ha d’aprofitar”, comenta un dels assistents a la cua d’entrada al palau. “És poesia pura, més enllà que canti millor o pitjor”, afirma un altre.

Cançoner autobiogràfic

Ha estat un públic fidel i lliurat el que ha pogut veure aquest directe que Sabina enceta amb ‘Cuando era más joven’. No és casual, perquè el guió, més que un repàs als grans èxits, que també n’hi ha, és el d’un cançoner autobiogràfic. Un concert nostàlgic dedicat als records. Records també per als amics que ja no hi són, com Chavela Vargas, Luis Eduardo Aute i Javier Krahe, als quals evoca amb unes paraules.

També ha estat un concert estàtic, amb el trobador sempre assegut, donant, en una mena de mitja part per canviar d’americana, tot el protagonisme al grup que l’acompanya. Directe també generós, de més de dues hores i 21 cançons, que acaba amb ‘Princesa’ i ‘Nos dieron las diez’.