Antònia Font
Foto: Jordi Borràs (ACN)

(ACN/ Redacció) Antònia Font tornarà a actuar a Barcelona. El grup mallorquí ha anunciat una nova gira per teatres i per auditoris durant el 2024, amb 17 concerts confirmats fins ara. Un d’aquests concerts serà al Palau de la Música, el proper 8 de febrer. Les entrades es posaran a la venda el 3 d’octubre a les 11 del matí. “El grup no ha donat tot el que podia donar amb el darrer disc i això s’ha d’acabar de culminar”, diu el compositor i guitarrista Joan Miquel Oliver.

Després dels grans concerts, ara gira per teatres

El grup tancarà aquest dissabte la gira del 2023 per grans espais amb un concert al Palau Firal de Girona en el marc del Temporada Alta. Oliver explica que, després dels deu grans concerts que han fet, volien tirar endavant una gira per teatres. El compositor ha indicat que el retorn als grans espais, que acaba aquest dissabte i que els ha portat al Palau Sant Jordi, al Festival Primavera Sound o al Festival Cruïlla, se’ls ha fet curta: “Ens ha passat volant i hem fet molt pocs concerts, abans en fèiem 80 per disc”. Ha destacat que ja han fet les actuacions grosses i els festivals més importants, i posteriorment es van plantejar fer una gira per teatres.

El format musical de la nova gira serà el mateix que la que ara acaba, canviarà, però, l’espai i el públic amb cadires per seure i amb una bona qualitat de so “per sentir bé la música”. Ha dit que als festivals a vegades això és el de menys. “Quan tens 15.000 persones cridant al concert arriba un moment que la música no s’acaba de sentir bé perquè se sent més el públic que el grup”.

“No hi ha cap intenció ‘a priori’ de fer un disc nou”

Els concerts se centraran en l’any que ve. “Si Antònia Font volgués continuar”, ha assenyalat, s’hauria de fer un disc nou i això “són paraules majors que s’han de pensar molt bé”. Oliver ha remarcat que fins que no hagin fet la gira del 2024 i fins que no hi hagi un plantejament clar de com es faria i una motivació per part grup, el disc no existeix. “No hi ha res fet encara, ni cap cançó, ni cap projecte ni cap conversa en aquest sentit. No hi ha cap intenció ‘a priori’ de fer un disc nou”.

Els 17 concerts de la gira: poblacions i dates

De moment s’han anunciat 17 dates, però Oliver afirma que la xifra es pot ampliar i fins i tot en alguna sala en faran un parell. La nova gira començarà el 26 de gener al Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès. Seguirà al Teatre Auditori de Granollers, el 27 de gener; al Palau de la Música, el 8 de febrer; a l’Auditorium de Palma el 29 de febrer i l’1 de març; al Teatre Fortuny de Reus, el 9 de març; al Teatre Kursaal de Manresa, el 7 d’abril; a l’Atlàntida de Vic, el 4 de maig; a l’Amfiteatre Embassa’t de Sabadell, el 16 de maig; al Palau de les Arts de València, el 15 de juny; al Talarn Music Experience, el 21 de juliol, i a l’Auditori Camp de Mart de Tarragona, el 27 de juliol.

El grup també actuarà a Sons del Món de Roses el 2 d’agost; a Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el 8 d’agost; l’Auditori d’Escaldes (Andorra), el 4 d’octubre; a l’Atrium de Viladecans, el 30 de novembre i a l’Auditori de Girona, el 14 de desembre.