Aquest divendres, 29 de setembre, la mobilitat a la muntanya de Montjuïc es podria complicar per la coincidència de dos esdeveniments en què es preveu una gran afluència de públic: el partit del Barça-Sevilla a l’Estadi Olímpic i el concert de Joaquín Sabina al Palau Sant Jordi. Tots dos se celebraran a la mateixa hora, a les 21 h. Per això l’Ajuntament de Barcelona ha emès una recomanació: que tothom qui pugui es desplaci fins a l’Anella Olímpica a peu, en transport públic o en bicicleta.

El consistori mantindrà el pla de mobilitat acordat amb el FC Barcelona i per tant les restriccions de trànsit —del vehicle privat— ja començaran a les 16 h. Només hi podran accedir els que estiguin acreditats. Aquells que vulguin aparcar al Palau Sant Jordi, només ho podran fer si tenen una plaça reservada i sí ho han fet a través de l’enllaç que apareixia a l’entrada del concert. En el cas de les motos, podran aparcar a les zones habilitades (sense reserva) i fins que es completi l’aforament, amb capacitat per a 3.500 vehicles.

A peu, en bici, o en bus

Per accedir a peu fins a la muntanya, la millor opció és fer-ho des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina. Les escales mecàniques estaran en funcionament de manera reversible. El funicular també és una opció si es vol accedir per l’avinguda de Miramar o el carrer del Foc.

Ara bé, si s’opta per anar en bus, estaran en funcionament dues llançadores, gratuïtes per a qui tingui entrades per al concert o el partit. Sortiran des de l’avinguda de la Reina Maria Cristina i des de l’aparcament de Fira 2. Aquest aparcament es podrà fer servir amb una tarifa base única des de dues hores abans del concert i fins a les 23.59 h.

Els busos llançadora començaran a funcionar a les 19 h. A banda, es reforçarà la línia 150. L’Ajuntament recorda que hi ha altres línies regulars de TMB que també fan un itinerari similar. Són les 13, 23, 55 i 125. També es reforçarà el servei de metro (L1 i L3) i el dels FGC.