Dura pèrdua per als músics de jazz, blues i el soul de la ciutat. El Milano Jazz Club ha programat, en dues sessions, el seu darrer concert. Ha estat aquest dijous, 28 de setembre, amb el rythm-and-blues de Yaketi Yak. Un grup habitual de la sala els darrers mesos que formen Dani Nel·lo, al saxo; Anton Jarl, a la bateria; Héctor Martín, a la guitarra; Matías Míguez, al baix, i Andreu Ros, al piano.

El Milano formava part d’un mateix negoci amb el Bracafé que hi ha al damunt. El seu titular, Ramon Larregola, havia pactat un traspàs amb l’equip que ha estat programant, des del 2020, els concerts, liderat per Guim Cifré. Però hi ha un tercer actor, el propietari de l’immoble, que ha rebut una oferta d’una cadena de restaurants de pizzes i pasta italiana disposat a pagar un lloguer un 30 % més alt. “Els lloguers aquí ja piquen molt fort. Ara venia una pujada i apareix un nou inquilí que pica encara molt més alt”, justifica Larregola.

Una nova seu?

Després de la recollida de 7.000 signatures d’usuaris i músics —els més perjudicats—, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar fa uns dies una moció de Barcelona en Comú en què es comprometia a buscar un nou emplaçament per la Sala Milano.

De moment, s’ha suggerit a Guim Cifré i els seus socis, Clara Cunill i el músic Liba Villavecchia, que es presentin a un concurs per gestionar un equipament de propietat municipal ara tancat. “Entenem que no és una solució, perquè el que perd Barcelona és un club de jazz, que necessita una sala mitjana, no una gran sala”, explica Cifré.