La Festa Major de Sants està a punt d’arrencar i els veïns enllesteixen les decoracions dels carrers. Aquesta setmana, tots els espais que participen en el concurs de guarniments s’han tallat al trànsit amb jardineres per restringir el pas dels vehicles i facilitar la feina dels veïns.

Propostes innovadores

Enguany el barri s’ha omplert d’idees originals, com per exemple al carrer d’Alcolea de Baix, que ha apostat per un decorat interactiu: un “escape room” ple de pistes que els visitants hauran de superar. Una proposta que ha suposat un elevat esforç i col·laboració veïnal que, afirmen, valdrà la pena visitar. D’altra banda, el carrer del Guadiana s’ha estrenat amb l’enllumenat: unes fileres amb llumetes penjades als arbres que il·luminaran la via. I a la plaça de La Farga, enguany la temàtica serà el dòmino: amb aproximadament 2.400 unitats, els veïns han construït les petites peces del joc que formaran el sostre, i amb grans estructures de cartó han fabricat les peces grans. En total hi ha 10.000 fitxes que formaran un túnel de 32 metres. 

Nervis per l’inici

Davant la possibilitat de pluges, la majoria de les comissions de festes s’han estimat més esperar-se a treure les decoracions dels magatzems. De moment, s’han instal·lat les barres de bar i, a la plaça de la Farga, l’estructura de grades. El veïnat està il·lusionat amb la feina feta, però tenen molt present la destrossa del decorat que hi ha hagut a les Festes de Gràcia (al carrer de la Llibertat). Esperen, amb neguit, que no passi el mateix al seu barri. El principal objectiu, però, és enllestir tots els detalls abans del dia 24, quan començarà la festa amb un munt d’activitats i concerts.