El carrer del Progrés ha guanyat el concurs de carrers guarnits amb l’evocació de l’univers literari de ‘Harry Potter’. D’aquesta manera, pren el relleu al carrer de la Llibertat, que va guanyar el 2018 amb la decoració ‘Els sons rurals’.

Sota el títol  ‘Harry Potter i els 80 guarnits’, el carrer transporta tots els visitants a Hogwarts, l’escola de màgia de la saga fantàstica de ‘Harry Potter’, obra de l’escriptora anglesa J. K. Rowling. D’entre tota la decoració, destaca especialment la portalada, on es pot veure un dels dracs que apareixen als llibres, que després es van portar a la pantalla gran.

Els veïns feia anys que perseguien el premi. Malgrat que els últims anys sempre acabaven al pòdium de les apostes, el primer premi no acabava d’arribar mai, es resistia; només l’havien aconseguit guanyar el 2013. Per això, aquest dissabte s’espera festa grossa al carrer; els veïns ja avisen que la celebració s’allargarà fins ben entrada la matinada.

I no és estrany que estiguin contents. Enguany era complicat aconseguir el primer premi, ja que s’han guarnit un total de 24 carrers, tres més que l’any passat. Es tracta de la participació més alta des de l’any 2001. 

El primer premi arriba en una data molt especial

Aquest primer premi ha fet embogir els veïns del carrer del Progrés. I és que guanyen el premi en una data molt especial per a ells, perquè estan de celebració: fa 80 anys que guarneixen el carrer de manera ininterrompuda. A més, el primer premi arriba després de la polèmica de l’any passat, quan els veïns van mostrar la seva disconformitat per haver guanyat el cinquè premi del jurat. Quan van pujar a dalt de l’escenari es van sentir crits de “tongo”, i van afirmar que la feina que havien fet per transformar el carrer en ‘El llibre de la selva’ es mereixia un primer premi. I així ho va considerar el públic assistent a la Festa Major de Gràcia, ja que el carrer del Progrés sí que va guanyar el primer de la votació popular. 

El carrer de Mozart guanya el segon premi i la travessia de Sant Antoni, el tercer

Enguany, el carrer de Mozart ha guanyat el segon premi amb la proposta ‘La biblioteca cinc minuts després de la mitjanit’. El premi els ha transportat de l’infern al cel, ja que l’any passat van obtenir l’últim premi del concurs de guarniments, mentre que aquest 2019 s’han quedat a molt pocs punts d’aconseguir el primer; han passat de ser a baix de tot de la llista a pujar al pòdium.

El tercer premi ha anat a parar a la travessia de Sant Antoni, la decoració de la qual tenia com a títol ‘La ruta de la Travesseda’.