Després de setmanes de feina i una última nit sense dormir, els veïns de Gràcia han enllestit els decorats dels carrers que participen en el concurs de guarniments de la Festa Major. Aquest dijous, primer dia de la celebració, els carrers ja llueixen del tot acabats. Són 24 espais entre carrers, places i passatges que mostren el resultat de la imaginació, la creativitat i el treball en equip del veïnat gracienc.

Com cada any els decorats tenen temàtiques diverses: n’hi ha que s’inspiren en la natura (“El jardí” del carrer de Berga), d’altres en la literatura (“Macondo” del carrer de Lluís Vives o “Harry Progrés i els 80 guarnits” del carrer del Progrés) i també en espais mítics (“L’Atlàntida” del carrer de la Llibertat, guanyadors de l’edició de l’any passat). També hi ha espai per a la reivindicació amb “La mar de plàstic” del carrer de Jesús o “Perill ecològic” del de Perill.

Aquest any hi ha tres espais més que s’han sumat a la festa: els carrers de Lluís Vives (entre Abdó Terradas i Llibertat), la plaça del Nord i el carrer de Lluís Antúnez/placeta de Sant Miquel. També hi ha novetats en els premis (que es lliuraran dissabte, 17 d’agost) perquè hi haurà una menció especial al carrer o la plaça més accessible, que valorarà un jurat especialitzat.

Primera jornada d’activitats

A banda dels carrers, la Festa Major ha arrencat amb moltes altres activitats. Un dels plats forts ha estat la cercavila que s’ha fet aquest dijous a la tarda, en què han participat diverses colles de cultura popular del barri, com els trabucaires, els castellers o els diables. El seguici ha recorregut els principals carrers de Gràcia i ha acabat a la plaça de la Vila de Gràcia amb un correfoc.