Cartell FM Sants

Ja s’ha donat a conèixer el cartell de les Festes de Sants 2019 ara que ja falta poc per a l’inici de la Festa Major de Sants, que se celebra del 24 d’agost a l’1 de setembre. El cartell aquest any és obra de Jordi Sales, il·lustrador i veí del barri. Com es pot veure en el disseny, els Castellers de Sants i els diables del barri hi tenen un protagonisme clar.

cartell festa major Sants

Un guanyador entre 43 propostes

El cartell guanyador de les Festes de Sants es va imposar a les altres 43 propostes que es podran veure exposades, la segona quinzena d’agost, al Casinet d’Hostafrancs. Com es pot veure en la il·lustració, la centralitat l’ocupa un borinot, que és com es diuen els castellers del barri. Aquest, al seu torn, aixeca un diable que intenta penjar una lluna en què ja es pot veure un sol penjat. Segons l’autor, que té més de 20 anys d’experiència en el sector de la il·lustració i el disseny, el dibuix ha d’explicar una història: “M’agrada que hi passin coses i poder-les explicar a través dels gestos, les mirades, el color i la composició”. Jordi Sales també ha volgut aplicar tècniques de dibuix més tradicionals a l’hora de confeccionar el cartell perquè donen, diu, una mica més de calidesa al resultat final.

Unes festes majors per celebrar

Com cada any els 13 carrers del barri de Sants es guarniran. El guanyador del concurs de guarniments de l’any passat va ser el carrer d’Alcolea de Dalt. Enguany estan de celebració la Comissió de Festes del Carrer Sagunt, que fa 25 anys; la de la Casa Gran, al carrer de Rosés, que en fa 20; i la del carrer de Papin, que ja acumula cinc anys d’activitats. El dimarts 27 d’agost serà un dels dies forts de la Festa Major de Sants, amb la nit dels concerts unitaris que se celebren al Parc de l’Espanya Industrial amb grups com Hello Lilliput i Hotel Cochambre.