La Fundació Festa Major de Gràcia ha condemnat “enèrgicament els fets vandàlics que han tingut lloc durant la festa major”, sobretot la crema d’una part del decorat al carrer de la Llibertat. En un comunicat, s’han mostrat solidaris amb el veïnat afectat –que va haver de ser desallotjat durant la matinada– i amb la comissió de festes del carrer. També han convocat algunes accions de protesta i rebuig per dimecres.

En el text, la Fundació explica que els fets van passar cap a les 4.15 h de la matinada, quan feia més de dues hores que l’activitat programada havia acabat i el carrer “estava buit i recollit”. Va ser llavors quan “un grup de persones van cremar la portalada del guarniment del carrer Llibertat fent que l’incendi afectés la façana de la cantonada del carrer de la Llibertat amb Torrent de l’Olla, els baixos i el primer pis”.

Concentració pacífica i aturada de la festa

En solidaritat amb la comissió del carrer de la Llibertat i com a “gest de denúncia”, la Fundació ha convocat diverses accions de protesta: d’una banda, fa una crida a tapar les portalades i objectes principals de tots els guarniments amb una nota explicativa dels fets; d’altra banda, es convoca una concentració pacífica a les 13 h de dimecres. I també dimecres s’aturarà l’activitat durant una hora (de 13 a 14 h).