Foto: Roser Gamonal

La música és una de les grans protagonistes de la Festa Major de Sants 2019. Balla, canta i belluga’t a ritme de folk, rock, indie, amb els èxits de tota la vida o amb el que sona a la ràdio… Entre el 24 d’agost i l’1 de setembre, els altaveus a Sants sonaran fort! Consulta, dia a dia, totes les propostes dels concerts de les Festes de Sants 2019. 

Dissabte 24

El dissabte 24 d’agost serà el primer dia de concerts a les Festes de Sants. Després del pregó, començarà la gresca amb programació en diversos carrers. Els primers a començar a sonar seran Mancha ‘e plátano, al carrer de Papin. Des de les 22 h inundaran l’escenari d’aquest carrer amb ritmes afrocaribenys. Trenta minuts després, el Cocodrilo Club i Albert Malla faran sonar la Casa Gran, al carrer de Rosés. I a partir de les onze de la nit, orquestres i discomòbils contribuiran a marcar l’inici de les festes en la resta dels carrers.

Diumenge 25

El Diumenge 25 serà una nit de contrastos. Els amants de l’electrònica tindran el seu espai a partir de les 22.30 h amb Dubcat al carrer de Sagunt, mentre que a l’altra banda de la carretera de Sants, al carrer de Vallespir sonarà el rock santsenc de The Sick Boys, també a les 22.30 h. La tercera alternativa, més enfocada a ballar, la posarà el carrer de Galileu amb Piquete Afincao, que a les 23 h començarà a animar la parròquia amb ritmes de salsa.

Dilluns 26

El dilluns 26, Marikarmen Free oferirà la nit petarda al carrer de Sagunt, des de les 23 h. Un to molt més sobri serà el que es trobarà a la mateixa hora als carrer de Vallespir i d’Alcolea de Dalt: Port-Bo (Vallespir) i La Ribera (Alcolea de Dalt) faran una cantada d’havaneres. No hi faltaran ‘La bella Lola’, ‘El meu avi’, ni el rom cremat.

Dimarts 27

El dimarts 27 d’agost al Parc de l’Espanya Industrial, Hello Lilliput actuarà a les 21.30 h. Són el grup guanyador de la 2a edició la Pedrera 3.8 i no us deixaran indiferents. A les 23 h del mateix dia i al mateix lloc, Hotel Cochambre estarà fent versions musicals de cançons de totes les èpoques i per a tots els públics.

Dimecres 28

El dimecres 28 d’agost a les 22.15 h Pirat’s Sound Sistema actuaran al carrer del Vallespir de Baix. El mateix dia, Miquel del Roig farà un concert a les 23 h al carrer dels Comtes de Bell-lloc. A Alcolea de Dalt, Revenja i Rude Pride posaran el toc de punk a la nit de l’equador de les festes.

Dijous 29

El dijous 29 d’agost Joan Vilalta i la Cubana Band actuaran de 19 a 21 h a la plaça de Bonet i Muixí. Més tard, a les 23 h, Litus-3 farà sonar les guitarres elèctriques a Alcolea de Dalt. Un altre tipus de guitarra, la clàssica, sonarà al carrer de Galileu a les 23.30 h: Dantuvi hi posarà els ritmes de rumba.

Divendres 30

Artistes Orientals, Espíritu Santa Cruz, New Generation, Muixeranga, Jam de l’Hortet, Kesol i Sandunguera actuaran des de les 18 h fins a la 1 h a la plaça de Bonet i Muixí. Al carrer de Guadiana, Black Smoke, Xnight i Motorpriest posaran el rock’n’roll al carrer de Guadiana.

Dissabte 31

I el dissabte 7 de setembre a les 19 h al Parc de l’Espanya Industrial, hi actuarà la Banda Municipal de Barcelona. A la plaça de la Farga, Mala Vida hi posarà els ritmes fàcils de pop-rock. El concert més tardà d’aquestes festes serà el de La Trocamba Matanusca, que farà sonar els seus sons balcànics vinguts des del País Valencià a la 1.45 h.

Per consultar altres activitats i actuacions, com ara les havaneres, els balls de swing i rumba, les orquestres i les discomòbils, podeu consultar el programa de la Festa Major.

La Festa dels Castellers de Sants

La programació de l’espai dels Castellers de Sants, al carrer Comptes de Bell-Lloc, també està farcida d’activitats i música.

Miquel del Roig, que actuarà dimecres 28 a les 23 h, serà el gran cap de cartell. Però en aquest punt icònic de la Festa Major també s’hi podran escoltar tota varietat d’estils. Dissabte 24, Quatre Vents redescobreix la gralla amb cançons actuals des de les 22.30 h. Dilluns 25, a les 22.30 h, el rap d’Homes Llúdriga i el reggae d’Adala & The same song Band amenitzaran la nit. L’actuació més rocambolesca serà la d’Albercoks, que farà sonar el seu Rock de Disney.

Els concerts de la Festa Major Alternativa

A banda de la festa oficial, Sants inclou una Festa Major Alternativa. En aquesta 25a edició, els alternatius han apostat per fer un cartell ple de música. La novetat d’enguany és que se suma un nou espai per a les activitats i concerts al carrer de Burgos: és l’espai Salvador Seguí.

Les actuacions musicals començaran dissabte 24, després del pregó. El primer concert serà el de Marikarmen Free, DJ habitual d’aquestes festes de Sants. Un seguit de concerts que s’allargaran fins divendres i durant cada dia.