Els veïns de Gràcia han aprofitat fins a l’últim moment per guarnir els carrers de festa major. Com cada any la nit abans que comenci la celebració els carrers que participen al concurs de decorats s’omplen de veïns enfeinats. A les 8 del matí del 15 d’agost les traques d’inici inauguren la festa i els guarniments han d’estar acabats. A partir d’aquesta hora no es pot treure cap element més del magatzem ni tocar cap decorat. Els veïns coneixen les normes i s’afanyen per tenir-ho tot a punt i això significa que passaran tota la nit sense dormir.

Al carrer de Mozart, Imma Viudes, membre de la comissió de festes del carrer, explica que cada any es troben amb la mateixa situació d’haver de córrer l’última nit fins al matí. Tot i això, es mostra confiada que podran acabar, ja que molta gent de fora de la comissió ve a ajudar-los amb el que calgui. Per manca de temps, l’any passat el carrer Mozart no va poder treure dos grans guarniments, que es van haver de quedar al magatzem, i van ser penalitzats per aquest motiu.

Sopars el dia abans de la Festa Major

Altres carrers com Joan Blanques de Baix de Tot (dBdT) celebren un sopar amb els veïns i col·laboradors que venen aquest dia a ajudar. Josep Esquerrà, membre de la Comissió de Joan Blanques dBdT, diu que van començar a celebrar aquests sopars perquè les vigílies de festa major solen ser nits de molta feina, nervis i, de vegades, tensió. En aquest sentit, un sopar de germanor serveix per donar-los força i calmar els ànims. Aquest any, però, tenen els guarniments del carrer molt avançats i creu que podran anar a dormir encara que sigui poc.

Les Festes de Gràcia se celebren cada any del 15 al 21 d’agost. Aquesta edició disposa de tres nous espais guarnits, el carrer de Lluís Vives, la plaça del Nord i la placeta de Sant Miquel. En total, 24 carrers participen al concurs. Els premis als millors carrers que entrega la Fundació Festa Major de Gràcia se sabran el 17 d’agost.