Una vintena de persones han malmès, aquest dijous, a la nit, el decorat de festa major de la plaça del Nord. L’acció s’ha fet sota el crit d’“això és racisme”, segons es pot escoltar en un vídeo que s’ha fet viral. Mostraven així el seu rebuig a la temàtica escollida per guarnir la plaça: una reserva índia de l’Amèrica del Nord. Amb el nom de “Reserva del Nord”, el decorat presenta una reserva d’indis nord-americans i s’hi poden veure “tipis” entre altres elements.

Des de l’Associació de Veïns de la plaça del Nord, que és la primera vegada que participen al concurs de guarniments, han mostrat tristesa i indignació. En un tuit, han demanat respecte per la feina dels veïns i han rebutjat “la intolerància de qui pensa que el nostre guarnit, sobre els nadius americans, els ofèn i que el poden trencar.” Afegeixen que estan disposats a “debatre i aprendre, però des del respecte”.

En aquest sentit, els organitzadors de les Festes de Gràcia han ofert un espai al col·lectiu crític amb el guarniment “perquè puguin explicar per què s’han sentit ofesos”, segons ha explicat la presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, Carla Carbonell, a l’ACN.

Aquest mateix divendres, al matí, els veïns han refet el decorat.