Del 18 al 26 d’agost el barri de Sants celebra la seva festa major. Els concerts al parc de l’Espanya Industrial, l’actuació dels Geganters de Sants i el guarniment de 14 carrers —el carrer de Galileu s’ha fet amb el premi aquest any— són algunes de les activitats que formaran part d’una festa pensada per a tots els públics.

El pregó de l’actriu Gemma Deusedas obre la festa

L’inici de la Festa Major de Sants l’ha marcat el pregó que s’ha fet aquest dissabte 18 a les 20 h, al parc de l’Espanya industrial. L’actriu Gemma Deusedas, veïna del districte, ha estat l’encarregada de pronunciar-lo. 

Pregó Festa Major Sants

Abans del pregó es duran a terme la cercavila i el ball de gegants, a càrrec dels Geganters de Sants, la Banda de Música del Triangle i els Tabalers de Sants.

14 carrers guarnits

Aquest any 14 carrers s’engalanaran per participar al concurs de guarniments. Els veïns podran gaudir de música en viu i activitats pensades per a totes les edats. S’hi faran jocs de química, degustacions de tot tipus, concursos de pizzes i truites de patates, i fins i tot una ruta històrica per la Revolta de les Quintes.

El lliurament de premis es farà dilluns 20 d’agost a les 20 h, al parc de l’Espanya Industrial i tindrà la col·laboració de Núria Feliu, així com l’actuació dels gegants de Sants. L’any passat les festes van estar marcades per l’atemptat del 17-A, que va obligar suspendre algunes activitats. Però el carrer guanyador del concurs va ser el de Finlàndia amb una reproducció de Howgarts de Harry Potter.

Com cada any els carrers de Sants estaran decorats amb temàtiques molt diverses. Aquest any podem trobar carrers inspirats amb el circ, la sèrie ‘Jocs de Trons’ o els dolents dels contes. Aquesta és la llista completa de carrers que s’engalanaran:

 • Carrer d’Alcolea de Baix
 • Carrer d’Alcolea de Dalt
 • Carrer de Rosés
 • Plaça de la Farga
 • Carrer de Finlàndia
 • Carrer de Galileu
 • Carrer de Guadiana
 • Carrer de Papin
 • Carrer de Robrenyo
 • Carrer de Rossend Arús
 • Carrer de Sagunt
 • Carrer de Valladolid
 • Carrer de Vallespir de Baix
 • Carrer de Vallespir

carrers festa major sants

Concerts destacats

Unes festes amb moltes concerts. El dimarts 21 d’agost el recinte del parc de l’Espanya Industrial s’omplirà amb dos concerts. Primer, a les 21.30 h, la formació Himalaia sorprendrà el públic amb la seva combinació de punk i rock progressiu elegant i contemporani. Tot seguit, a les 23 h, serà el torn del grup Animal, amb el seus ritmes de pop, folk, reggae i soul.

Als carrers guarnits també hi haurà música en directe gairebé cada dia. Per exemple, dilluns 20 a partir de les 23 h, el grup Tribade oferirà una nit de rap feminista al carrer d’Alcolea de Baix i el dimecres 22, l’Orquestra La Montecarlo tocarà a la plaça de la Farga, també a partir de les 23 h.

Per altra banda, els castellers de Sants organitzen com cada any un dels plats forts d’aquesta festa major, oferint una setmana plena de concerts. Els caps de cartell seran Strombers, Pepet i Marieta, i Seguirem; els valencians Auxili i DJ PlanB, i grups emergents com Sense Sal i Bemba Saoco. Tots els concerts es faran davant de l’estació d’autobusos al carrer de Viriat.

L’altre acte destacat és el concert de festa major que oferirà la Banda Municipal al parc de l’Espanya Industrial el pròxim 1 de setembre a les 18.30 h.

Actes de la cultura popular

Un dels altres punts forts de la Festa Major de Sants són els actes organitzats per les colles de cultura popular que hi ha al barri. Dissabte, 25 d’agost, serà el dia fort. A les 18 h de la tarda, a la plaça de Bonet i Muixí, acollirà la Diada Castellera amb els Castellers de Sants. I el vespre, a les 21.30 h, tindrà lloc el correfoc per a adults, que tindrà la participació dels Diables de Sants, els Guspires de Sants i el Ball de Diables maleïts de Salou. El recorregut començarà a la plaça d’Osca i acabarà a la plaça de Bonet i Muixí.

Festa alternativa

A banda de la festa oficial, la Festa Major Alternativa de Sants es farà, per 24è any consecutiu, durant els mateixos dies. Alguns dels actes més destacats d’aquesta festa són el pregó alternatiu que es durà a terme dimarts 21 a les 20 h, la presentació del llibre ‘Manual de Pedrolo’, d’Aina Torres, divendres 24 a les 20 h i el concurs de paelles i arrossos que se celebrarà dissabte 25 a les 14 h. El programa amb totes les activitats programades el podreu trobar a la pàgina web de la Festa Major de Sants.