Fa setmanes que els 21 carrers que participen en el concurs de guarniments de la Festa Major de Gràcia  treballen contrarellotge, però la nit del 14 d’agost n’és l’última empenta. Els membres de la comissió no dormen per enllestir les decoracions que recrearan diferents mons durant els set dies de la festa.

La nit de guarniments és la més llarga per a ells. És el moment en què el carrer queda totalment tallat i s’hi poden col·locar tots els elements decoratius, fins i tot, els més voluminosos, com les figures grans o les portalades. És el cas del carrer del Progrés, que tot i estar acostumats a guarnir amb grans figures, la pluja de fa dues nits els va malmetre una de les entrades de cartó. L’han refet i, amb moltes mans, fan la resta d’animals del ‘Llibre de la selva’. L’Eli Pujol, del carrer del Progrés, explica que l’elaboració d’aquestes grans figures “implica, realment, molta gent enfilada, tothom empaperant des de dalt”.

Més participants

Al carrer de la Llibertat, a la mitjanit, ja havien muntat l’element més complicat. El Robert Rosselló explica que “el més important que teníem avui com a objectiu era muntar un molí d’aigua que mai no ho havíem fet, mai no havíem treballat la fusta”. La prova ha anat bé i això ha permès els veïns continuar amb la decoració de temàtica rural amb tranquil·litat. Diuen que, a més, són més gent que mai, una cinquantena de persones que han treballat en el guarniment.

Durant la nit també és important l’organització, sobretot quan hi ha més gent que necessita saber què fer. Per això, la Marta Soteras, del carrer de la Fraternitat de Baix de Tot, diu que aprofita el moment de sopar o de descansar per organitzar la feina.

Tot i la nit sense dormir i el cansament, la recompensa arriba de matinada, quan la decoració dels 21 carrers està enllestida per iniciar els set dies de festa major.