festa major sants 2018 concerts

Del 18 al 25 d’agost Sants celebra la seva Festa Major. Els 14 carrers guarnits —el carrer de Galileu s’ha fet amb el premi aquest any— s’organitzen per celebrar la festa, amb més d’un centenar d’activitats. Entre les més destacades hi ha múltiples concerts, en què sonaran músiques molt diverses, des de la rumba de Stombers, fins al reggae d’Auxili o el pop folk de grup Animal. Us oferim un llistat dels concerts més destacats:

A Sants, a diferència de Gràcia, també s’organitzen actes unitaris i els concerts no en són una excepció. El dimarts 21 d’agost al recinte del parc de l’Espanya Industrial hi tocaran dos grups de música. A les 21.30 h la formació Himalaia sorprendrà el públic amb la seva combinació de punk i rock progressiu elegant i contemporani. Tot seguit, a les 23 h, serà el torn del grup Animal, amb els seus ritmes de pop, folk, reggae i soul.

Els concerts organitzats pels Castellers de Sants

Del 18 al 25 d’agost els Castellers de Sants participen un cop més a la Festa Major de Sants. D’aquesta manera torna la festa nocturna davant de l’estació d’autobusos del carrer de Viriat. A partir de dilluns 20 d’agost hi ha programada una setmana plena de música per celebrar la festa de la millor manera possible. Els caps de cartell seran Strombers, Pepet i Marieta, i Seguirem; els valencians Auxili i DJ PlanB, i grups emergents com Sense Sal i Bemba Saoco.

Els primers a tocar seran Tast (22.30 h) i el grup de pop Sense Sal. Dimarts 21 serà el torn del discjòquei Tres de Pego (22.30 h) i el grup Seguirem, que fa un homenatge a Obrint Pas. Un any més no podia faltar Miquel del Roig a les festes de Sants. Actuarà dimecres 22 d’agost a partir de les 23.30 h. Dijous 23 hi haurà un dels caps de cartell amb més renom, com és Strombers, que està de gira amb el seu nou àlbum ‘Stromberland’. El concert l’obrirà a les 22 h el grup Ovella Xao.

Divendres 24 i dissabte 25 d’agost també seran dies de molta música al carrer de Viriat. A partir de les 23 h de divendres tocaran Pachawa Sound (mestissatge), Auxili (reggae) i Bemba Saoco (cúmbia electrònica). I dissabte serà el torn de JoKB (camaleònic), Pepet i Marieta (patxanga) i PlanB (DJ freestyle).

Els concerts de la festa major alternativa

A banda de la festa oficial, Sants inclou una Festa Major Alternativa molt activa. En aquesta 24a edició, els alternatius han apostat per fer un cartell ple de música. Els concerts començaran dilluns 21 d’agost a les 19 h amb la Nit del Petardeo, en què tocaran Nyahbingi Sound i PD Casalerus. L’espectacle tindrà lloc a l’Espai Montserrat Roig situat al carrer de Violant d’Hongria amb Alcolea. Allà mateix hi ha previst el concert de dimarts 21 d’agost, que anirà a càrrec de Dj’s Cj’s i Marikarmen Free (22 h).

Dimecres 22 d’agost serà el torn de Ke Te Kalles, Petit Kaos, Tesa i PD Zitas que començaran a tocar a les 21.30 h a l’Espai Maria Mercè Marçal, situat al carrer de Muntadas. La Nit Tropical se celebrarà dijous 23 d’agost a la plaça de Sants. Entre d’altres, tocaran Buenas Costumbres i Dj Bongo Hu. 

Però el dia fort serà divendres 24 d’agost. Aquell dia hi ha programats fins a quatre concerts en diferents punts del barri. A l’Espai Montserrat Roig (carrer de Violant d’Hongria amb Alcolea) hi ha programat el cicle Sants Block amb actuacions de Latin Combo Ultimatum X Lirikal, Yonkidz Fam, entre d’altres. El concert començarà a les 21.30 h.

El mateix divendres se celebrarà la Nit Feminista (21 h) a la plaça de Sants, amb la participació de diferents grups musicals formats per dones, com ara Carla Collado o les raperes Santa Salut i Elane. A l’espai Maria Mercè Marçal (carrer de Muntadas), hi tocaran a partir de les 22 h el DubCat i el Diluvi, mentre que al carrer de Càceres hi haurà Cris Blanco & Pat Sol, Rano al aparatu i Zekan Askalari (21 h).

Cal recordar que els carrers també organitzen el seus propis concerts. El programa amb totes les activitats programades el podreu trobar a la pàgina web de la Festa Major de Sants.