La granja del carrer de la Llibertat ha guanyat el concurs de guarniments d’aquest any de la Festa Major de Gràcia. ‘Els sons rurals’ compta amb un guarniment inspirat en el món rural en què no hi falten la seva masia, el corral, els animals, l’era o les eines, i que tanca amb un gran espantaocells enmig d’un camp de gira-sols.

L’alegria s’ha desfermat a dalt de l’escenari un cop s’han donat a conèixer els guanyadors d’aquesta edició. Els veïns del carrer de la Llibertat hi han pujat vestits de pagesos i amb elements decoratius de la seva granja particular. No és d’estranyar tanta alegria, i és que aquesta és la primera vegada que guanyen el premi més desitjats de tots. Després de 20 anys participant en la Festa Major de Gràcia han guanyat el primer premi del concurs de guarniments.

El president de la Comissió de Festes del Carrer de la Llibertat, Ferran Pons, ha explicat que estan eufòrics perquè, en 20 anys, mai havien guanyat un primer premi i, ni tan sols havien estat entre els tres primers. Els veïns del carrer del Progrés han acompanyat els veïns de Llibertat, que s’han traslladat des de punt d’entrega dels premis fins al carrer amb música de xaranga.

I amb una diferència de només dos punts, la segona posició ha estat per al carrer de Verdi del Mig. Feia dos anys que no trepitjaven el podi i aquest any ho han aconseguit gràcies a l’antiga Roma. Han fet un viatge en el temps per representar alguns dels monuments i personatges més emblemàtics d’aquella època, com el gran Coliseu o el déu Bacus. La ‘Sastreria i confeccions Rovira&Cia’, de la plaça de Rovira i Trias, ha aconseguit el tercer guardó per recrear una botiga de roba i complements de l’època modernista, en què predomina la textura del paper de diari. Ha estat una feina que els ha valgut també el premi a la millor reutilització.

Però, com cada any, mai tothom no està d’acord amb els premis atorgats. Els veïns del carrer de Progrés han mostrat la seva disconformitat quan han anunciat que li havien atorgat el cinquè premi i quedaven fora del pòdium. Un cop dalt de l’escenari s’han sentit crits de “tongo”, tot afirmant que el treball fet per transformar el carrer en ‘El llibre de la selva’ es mereixia un primer premi.

La forta pluja que ha caigut aquest migdia a Barcelona ha obligat a canviar l’escenari de l’acte de lliurament per fer-ho a cobert. De fet, no plovia tant des de l’any 1981. Per això, s’ha traslladat de la plaça de la Vila de Gràcia, on es fa habitualment, a l’Escola Jujol (carrer de la Riera de Sant Miquel, 41).

Aquest any han participat al concurs de guarniments 21 carrers.  L’any passat, el carrer guanyador va ser la travessia de Sant Antoni, que va rebre el premi en un acte ajornat a causa dels atemptats de la Rambla i Cambrils.

19:34
   

‘Els sons rurals’, del carrer de la Llibertat, guanya el primer premi

El carrer de la Llibertat ha estat el gran guanyador del premis de guarniments de la Festa Major de Gràcia 2018, amb el seu projecte titulat ‘Els sons rurals’. Un guarniment inspirat en el món rural, amb la seva masia, el corral, els animals, l’era o les eines, entre altres elements, que tanca amb un gran espantaocells enmig d’un camp de gira-sols. Precisament, el carrer de la Llibertat celebra la seva vintena participació seguida a la Festa Major de Gràcia.

Llibertat - Els sons rurals

1- Carrer de la Llibertat

2- Carrer de Verdi del Mig

3- Plaça de Rovira i Trias

4- Carrer de Jesús

5- Carrer del Progrés

6- Carrer de Joan Blanques de Baix de Tot

7- Travessia de Sant Antoni

8- Carrer de la Fraternitat de Dalt

9- Plaça de la Vila de Gràcia

10- Carrer de la Fraternitat de Baix

11- Carrer de Joan Blanques de Baix

12- Carrer de Berga

13- Carrer de Tordera

14- Carrer de Providència

15- Carrer de Maspons

16- Carrer de Puigmartí

17- Carrer de la Perla

18- Carrer del Perill

19- Carrer de Ciudad Real

20- Plaça del Poble Romaní

21- Carrer de Mozart

19:14
   

Categories especials

El jurat ha volgut donar alguns premis en categories especials com són a la reutilització de materials, a la millor il·luminació o per un detall artístic. El premi a la reutilització ha anat a parar a la sastreria de la plaça de Rovira. El carrer de la Fraternitat de Baix ha guanyat el premi a la millor il·luminació mentre que el carrer de Joan Blanques de Baix de Tot ha aconseguit el premi al detall artístic.

Pel que fa als millors sostres o laterals, el jurat ha decidit que fos per al carrer de Jesús, mentre que el de l’entrada o sortida l’ha guanyat el carrer de Verdi del Mig.

Aquest any, el jurat ha decidit entregar una menció especial als guarniments de la plaça de la Vila, impulsat pels castellers de la Vila de Gràcia. El premi volia ser un reconeixement a tots aquells carrers i places que han sabut incloure els infants en la construcció dels decorats.

19:09
   

Altres premis

Aquest any, la gent de les festes de Sant Medir ha decidit atorgar el premi Dolça Festa al carrer de Puigmartí. Paral·lelament, el jurat ha decidit que la millor portada de programes fos per al carrer del Perill, aquest any dedicat als videojocs. A més, enguany s’ha atorgat per primera vegada el premi Festa Power per a la millor fotografia feta durant els mesos de treball fent els guarniments. Aquest guardó l’ha guanyat el carrer del Progrés.

18:51
   

Els guanyadors dels premis a la millor balconada

Ja s’han entregat els premis als millors balcons guarnits. El primer premi ha anat a parar a la plaça del Diamant, número sis, pel projecte ‘TibiGràcia’. El segon premi ha estat per al carrer de Santa Rosa, número 14, que ha guarnit un balcó amb el nom ‘Un record al passat’. ‘El jardí de les fades’, del carrer de Siracusa, 23-29, ha guanyat el tercer premi.

18:44
   

Els guanyadors dels premis per portalades o aparadors

Els premis han començat entregant els guardons per a les portalades i aparadors millor guarnits. S’han entregat fins a 10 premis, alguns dels quals dedicats als polítics presos. El tercer premi ha anat a parar al carrer de la Virtut, 11 i 14, per al seu projecte col·laboratiu de portalada, que portava per nom ‘Verd de virtut 1,2, 4’. El segon premi ha estat per a ‘La selva’, del carrer de Francisco Giner, 49, i el primer ha anat a parar el carrer d’Astúries, 78, pel projecte ‘Llibres que salven vides’.

18:29
   

Un record per a les víctimes del 17-A

L’acte d’entrega de premis dels guarniments de la Festa Major de Gràcia ha començat amb un homenatge a les víctimes del 17-A. Cal recordar que l’any passat, l’entrega de premis es va haver d’anul·lar per l’atemptat de la Rambla.

18:17
   

Comença el lliurament de premis

18:09
   

Tot a punt per al lliurament de premis.

Els veïns dels carrers guarnits s’han desplaçat fins a l’Escola Josep Maria Jujol per tal de gaudir de l’acte de lliurament de premis. Ho han fet amb molta alegria, malgrat que la pluja aquest migdia ha destrossat part dels decorats. Per exemple, el Carrer del Progrés s’ha desplaçat pel barri amb el seu ritme selvàtic, en honor a la decoració del seu carrer.

18:04
   

21 carrers competeixen pel primer premi

21 carrers i places de Gràcia llueixen des d’aquest dimecres els guarniments de festa major. Ara són aquests carrers els que competeixen per guanyar el premi al millor guarniment d’aquest 2018. N’hi ha per a tots els gustos. El carrer de Verdi del Mig s’ha convertit en una vila romana, la travessia de Sant Antoni, el carrer guanyador de l’any passat, ha dedicat el guarniment a l’Olimp grec i dos carrers, Mozart i Perill, han basat els decorats en el món dels videojocs arcade. Descobreix els 21 carrers en aquest vídeo:

17:52
   

Canvien la ubicació de l’entrega de premis

A causa de la pluja, la Fundació Festa Major de Gràcia ha decidit canviar la ubicació de l’entrega de premis del concurs de guarniments que s’havia de fer a la plaça de la Vila. Finalment, l’acte se celebrarà a l’escola Josep Maria Jujol, al carrer de la Riera de Sant Miquel, 41, a les sis de la tarda.