Els veïns de Gràcia s’han despertat aquest dimecres amb el so de les traques, que, com és tradició, donen inici a la Festa Major. Els petards indiquen que els veïns, després d’una última nit de treball, han enllestit les decoracions dels carrers que participen al concurs de guarniments. Aquest any en són 21. Alguns ciutadans han aprofitat les primeres hores del matí per poder apreciar-ne tots els detalls sense aglomeracions. Ha estat cap al migdia quan l’afluència de més i més gent ha fet que en alguns dels carrers guarnits s’avancés amb lentitud. Un dels que més admiració ha aixecat ha estat el de Verdi del Mig, convertit en una vila romana, amb el déu Bacus donant la benvinguda als visitants.

La Travessia de Sant Antoni, el carrer guanyador de l’any passat, ha dedicat el guarniment a l’Olimp grec. Un pegàs rosa enorme vola sobre els visitants. Dos carrers, Mozart i Perill, han basat els decorats en el món dels videojocs Arcade. En el cas de Mozart fins i tot hi han col·locat màquines recreatives i s’hi pot jugar. El carrer de Maspons llueix convertit en una “hacienda” mexicana i el de Jesús t’endinsa en el món dels somnis. Com sempre, la varietat de temàtiques tractades és amplíssima.

Entre els 21 carrers participants aquest any n’hi ha tres que celebren un aniversari especial. El de la Perla fa 10 que participa al concurs, el carrer de Verdi en fa ja 40 i el de la Llibertat fa dues dècades que guarneix el carrer.