Gràcia suma un nou punt d’informació feminista. L’Assemblea Feminista dels Castellers de la Vila de Gràcia ha col·locat, per primera vegada, un estand amb informació sobre les agressions masclistes. Hi reparteixen fullets i xapes. També responen preguntes i orienten els usuaris que ho necessitin. Obre cada nit de la Festa Major des de les 22.30 h i fins que acabin les activitats.

El punt lila està situat a la plaça de la Vila, l’espai que han engalanat els Castellers de la Vila de Gràcia. També funciona com a punt d’atenció en cas que algú pateixi una agressió. Els voluntaris que se n’encarreguen tenen un protocol a seguir en cas de rebre una víctima.

Patrulla feminista

Durant les nits que duri la Festa Major de Gràcia, un equip format per dues persones voltaran pels diferents espais del barri per identificar actituds masclistes. Es podran identificar amb un mocador de color lila. Oferiran ajuda i informació en aquells casos que sigui necessari.

Aquest servei d’informació i atenció dels Castellers de la Vila de Gràcia se suma al que ja col·loca el Districte Municipal de Gràcia a la plaça de la Revolució. Es tracta d’un sistema que s’ha instal·lat en diferents festes, com ara la Mercè, amb l’objectiu d’evitar les agressions per raó de sexe i, en cas que se’n produeixin, poder atendre la víctima.