Quan queda poc més de 24 h per a l’encesa oficial dels llums de Nadal, Barcelona Comerç ha mostrat el malestar per l’aportació de l’Administració a l’enllumenat nadalenc dels eixos comercials de barri. Considera que hi ha un “greuge” entre els llums que es col·loquen al centre de la ciutat i als que s’instal·len als barris. L’associació denuncia que “les grans despeses públiques en aquests muntatges es destinin només a zones concretes és un greuge per a nosaltres que hem de pagar i gestionar la llum de Nadal dels nostres carrers”.

Denuncien la poca solidaritat de comerciants que no paguen l’enllumenat

L’entitat també ha manifestat el seu malestar perquè hi ha “cadenes, franquícies i entitats bancàries que se sumen els comerços sota la gerència d’estrangers, al llistat dels que menys participen econòmicament en les campanyes de promoció com, aquesta, dels llums de Nadal “. Titllen d’actitud “il·legítima, insolidària i contraposada”.

Per exemple, a l’eix CorEixample només s’ha col·locat il·luminació i decoració a les façanes dels comerços que hi col·laboren econòmicament. En canvi, al Clot s’il·luminen els carrers on s’arriba a un mínim de comerços col·laboradors i s’identifica amb il·luminació individual les façanes dels comerços que paguen els llums. En canvi, Barnavasi, l’eix comercial de Sant Gervasi, ha optat per no col·locar llums per tercer any consecutiu.

Segons Barcelona Comerç, l’Ajuntament hauria d’incrementar la seva aportació a l’enllumenat nadalenc. Consideren els comerços no n’haurien de pagar més del 25 %, quan ara es fan càrrec del 50 %. Justifiquen la petició assegurant que la despesa elèctrica actual d’aquestes instal·lacions és molt baixa.