El pessebre de la plaça de Sant Jaume torna a generar, com cada any, polèmica política. Ciutadans, el PP i Barcelona pel Canvi ja han expressat rebuig a la instal·lació, que s’inaugurarà aquest divendres. Els tres grups acusen l’alcaldessa, Ada Colau, de no respectar les tradicions de Nadal. El pessebre, amb moltes caixes, és obra de l’escenògrafa Paula Bosch i s’inspira en el Nadal que va viure a casa dels pares.

Guilarte (Cs): “El dia dels trastos”

La líder municipal de Ciutadans, Luz Guilarte, ha dit que no comparteix el criteri de Colau d’escollir aquest pessebre. “Sembla el dia dels trastos”, ha dit Guilarte, que ha criticat que el concurs públic per triar la instal·lació “no té cap sentit i no té esperit nadalenc”. La dirigent de Cs ha plantejat que, per a propers anys, es faci un procés participatiu amb infants perquè el pessebre “representi Nadal”.

Bou (PP): “Colau l’ha feta bona”

Pel president del Grup Municipal del PP, Josep Bou, l’alcaldessa “ha armat un daltabaix” amb el pessebre per evitar fer-ne un de tradicional. “Hi ha unes caixes apilades” ha descrit Bou, que ha destacat que en una hi ha un pessebre: “Hem fet un pas”. Segons el líder del PP, la instal·lació “és millor aquest any que el passat”, però creu que no respecta les tradicions. També ha reclamat saber-ne el cost.

Parera (BCN Canvi): “No és l’encertat”

Des de Barcelona pel Canvi, la regidora Eva Parera ha dit en un tuit que “quan un pessebre s’ha d’explicar potser no és l’encertat”. La número dos de Manuel Valls anima a fer un pessebre tradicional.

Des d’ERC, el portaveu Jordi Coronas ha evitat entrar en la polèmica. Ha assegurat que no l’ha vist i que en aquest pessebre sempre hi ha d’haver un punt de creativitat. “Entre fer un pessebre tradicional i un d’artístic, sempre ens decantarem per l’artístic”, ha afirmat.