Des de la Mercè del 2019 que la plaça de Sant Jaume no veia castells de gamma extra. Aquest dissabte, dues de les colles convidades han aconseguit plantar un castell de gamma extra a la Mercè 2023 i descarregar-lo. Els Minyons de Terrassa, que sumaven la seva trenta-setena participació en la Festa Major de Barcelona, han aconseguit descarregar la torre de nou amb folre i manilles en segona ronda. Els de la camisa malva han signat una bona actuació, només entelada per la caiguda final del tres de nou amb folre. Ens hem de remuntar fins a l’octubre del 2012 a la Festa Major de les Corts per veure una caiguda dels egarencs en aquesta construcció. El quatre de nou amb folre ha completat l’actuació.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha estat la gran animadora de la matinal de castells barcelonina. Han repetit la seva actuació a la Mercè del 2022 amb una tripleta màgica, descarregant els dos castells bàsics de nou i ajuntant-los amb un cinc de vuit que ha arribat després d’un intent desmuntat. Els del carrer de Gassó han rematat l’actuació descarregant un imponent pilar de vuit amb folre i manilles que ha fet esclatar la plaça de Sant Jaume ja a quarts de quatre de la tarda. Els diables vermells viuen un moment dolç en aquest tram de temporada.

Millor actuació de la temporada per als Castellers de Barcelona

Els Castellers de Barcelona han signat aquest dissabte la millor actuació d’aquesta de temporada. Els del carrer de Bilbao han sortit dubitatius amb una torre de vuit amb folre que ha quedat en intent desmuntat. Però s’han refet i en la repetició l’han aconseguida descarregar. Els vermells han completat la tripleta de castells de vuit descarregant el tres i el quatre.

Diada llarga de més de tres hores amb bona temperatura i afluència de públic desigual, amb moments de molta gent i estones de grans clarianes a la plaça de Sant Jaume. Aquest diumenge, nova oportunitat per veure castells a Barcelona amb l’actuació de les vuit colles de la ciutat.

Taula de castells

  • Castellers de Barcelona: dos de vuit amb folre amb intent desmuntat, dos de vuit amb folre, tres de vuit, i quatre de vuit
  • Minyons de Terrassa: quatre de nou amb folre, dos de nou amb folre i manilles, i tres de nou amb folre carregat
  • Colla Joves Xiquets de Valls: tres de nou amb folre, quatre de nou amb folre, cinc de vuit amb intent desmuntat, cinc de vuit, i pilar de vuit amb folre i manilles

Recupera en aquesta pàgina la diada castellera amb les colles convidades.

La diada castellera de la Mercè, a betevé

A les 30 hores de programació en directe que betevé dedicarà a la Mercè 2023, no hi poden faltar els castells. Aquest dissabte has pogut gaudir de la diada històrica castellera de la Mercè en un programa especial conduït pels especialistes Pep Ribes, Toni Comas, Rafel Luján i Meritxell Hernández. 

La propera cita serà aquest diumenge, 24 de setembre, també a partir de les 12 h, amb les colles locals!

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?