xavier marcé festes mercè

La Mercè 2023 ha viscut les primeres hores de festa major amb la cultura popular del Toc d’inici i la música dels primers concerts als diferents escenaris. El comissionat de Cultura, Xavier Marcé, ha destacat aquest dissabte que aquestes activitats són les que han concentrat més espectadors. Els concerts més multitudinaris han estat els de la platja del Bogatell, que han arribat a pics de 50.000 persones. Per Marcé, la nit de dissabte serà la prova determinant per continuar gaudint la festa “amb civisme i complicitat”.

L’estrena de l’escenari al carrer de Menéndez y Pelayo,

L’altre gran escenari nocturn de les festes de la Mercè ha estat el que s’ha estrenat al carrer de Menéndez y Pelayo, a la Zona Universitària. L’espai, que substitueix l’escenari de l’avinguda de la Reina Maria Cristina a Montjuïc, ha arribat ha tingut moments amb fins a 25.000 assistents. El comissionat de Cultura ha assegurat que Menéndez y Pelayo té unes dimensions semblants a Maria Cristina, però ha funcionat millor perquè el públic en surt de manera “més tranquil·la”.

En aquest punt, però, divendres a la nit hi va haver 16 detinguts per baralles, furts i alguns robatoris amb violència, sense que es registressin incidents greus. “No hi ha hagut cap problema d’ordre públic que no hi hagi en un cap de setmana normal o en qualsevol esdeveniment massiu”, ha afirmat Marcé.

La nit de dissabte, una prova de foc

Des del comissionat de Cultura han destacat que aquesta nit de dissabte serà una prova crucial perquè és quan es preveu més participació en els concerts i actes programats. Es manté el dispositiu amb 1.800 agents de seguretat i els serveis de neteja per adequar els espais que hagin d’estar nets a primera hora per acollir activitats familiars. “Estic convençut que la planificació és l’adequada i ens funcionarà”, ha assegurat Marcé.

Respecte als greus incidents de l’any passat, ha assegurat que confia que aquest any no es repetiran, que van ser una “anormalitat” i que “continuarem amb el civisme i la complicitat de gaudir d’una festa cultural”.

Què vols saber de les festes de la Mercè 2023?