La 95a edició de la Travessia al Port de Barcelona i el 5è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’Aigües Obertes, organitzat pel Club Natació Atlètic-Barceloneta, s’ha disputat en el marc de les Festes de la Mercè 2023. Un total de 600 nedadores i nedadors han participat en les diferents proves:

-Absoluta (5 km), puntuable en la Copa d’Espanya d’Aigües Obertes
-Mig fons (2,5 km)
-Infantil (1 km)
-Menor (1 km)
-Màster (1 km)
-Persones amb discapacitat (400 m)
-Benjamina (400 m)

La gran novetat en aquesta 95a edició ha estat la prova de 10 K de LEN Open Waterpolo Cup, amb una competició que ha tingut 50 participants provinents de 16 seleccions europees.

Jimena Pérez i Eduard Mannanov, els guanyadors

El moll de Bosch i Alsina ha estat el punt de sortida del 5è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’Aigües Obertes – 95a Travessia al Port de Barcelona. Es tracta d’una de les proves més esperades pels nadadors i nadadores de la ciutat i engloba diferents proves en funció de l’edat dels i les participants.

La prova absoluta, tant femenina com masculina, és dins de la 8a Copa d’Espanya d’Aigües Obertes 2023. Consta de 17 etapes i la de Barcelona, que és la penúltima, serà el 30 de setembre. L’etapa final es farà a Màlaga.

Jimena Pérez Blanco, de la Federació Catalana de Natació, s’ha imposat amb un temps d’una hora, tres minuts i nou segons. Just darrere seu, ha entrat una altra nedadora de la Federació Catalana, Clàudia Giralt. Audrey Varet, del CN l’Hospitalet, ha estat la tercera i ha completat el podi.

En categoria masculina, el guanyador ha estat el nedador del CN Metropole Eduard Mannanov, amb un temps de 58 minuts i 20 segons. Èric Casals, de la Federació Catalana, ha estat el segon, i Nil Ibáñez, del Barceloneta, tercer.