La tradició de Sant Esteve és menjar canalons i hi ha molts barcelonins que la segueixen al peu de la lletra. Però no tothom els cuina a casa, i per això, cada vegada són més els qui compren a les botigues de menjar preparat. A la pràctica això es tradueix en les llargues cues, per endur-se aquest àpat clàssic de le festes. En alguns establiments alguns clients han hagut d’esperar fins a una hora.
33.000 mil canalons per encàrrec
És el cas de La Crossanda, una casa de canelons ubicada al carrer de Muntaner, on els clients s’han hagut de carregar de paciència per endur-se la comanda a casa. Aquesta és la quarta campanya de Nadal i malgrat que el negoci està obert tot l’any, per Sant Esteve és quan fan el seu agost. Aquestes festes han venut 33.000 canalons i, de fet, han hagut de dir que no a alguns encàrrecs.
A la botiga Va de cuina que porta el segell del xef Jordi Vilà també tenen molta demanda. De fet, fa només tres setmanes que a la botiga de Sarrià s’ha sumat també un segon establiment a Sant Antoni.
Els farcits de carn, els reis de la taula
Els canelons tradicionals, farcits de carn, són els més buscats arreu. Però hi ha de molts gustos, com de bolets o mariscs. Tot i que també se’n fan amb bexamel o sense, aptes per a cèliacs o sense lactosa.
Què vols saber del Nadal 2023?
- Nadal a Barcelona: Què fer? Agenda d’activitats per gaudir de les festes!
- Llums de Nadal a Barcelona 2023: Horari i on veure’ls
- Pessebre de Barcelona el 2023 a la plaça de Sant Jaume: Com és?
- Cavalcada de Reis 2024 a Barcelona: Què sabem del recorregut i horaris de l’arribada dels Reis Mags
- Els Llums de Sant Pau 2023 per Nadal a Barcelona: Entrades, preus i dates al Recinte Modernista
- ‘Natura encesa’ a Pedralbes 2023: Entrades i horaris dels llums de Nadal als Jardins de Torre Girona
- Pessebres vivents 2023 a Catalunya: 10 representacions imprescindibles per Nadal
- Bus turístic per veure els llums de Nadal a Barcelona: Horaris i com reservar els bitllets el 2023