Amb el confinament pel coronavirus, totes les famílies, en el format que sigui, fan el que poden per mantenir-se actius i cuidar la seva salut. L’alimentació i l’exercici físic són importants. L’Organització Mundial de la Salut recomana uns 30 minuts d’exercici diaris, que s’han d’adaptar al tipus d’esport que normalment fa cadascú. La tonificació muscular, diuen els experts, és bàsica perquè el sedentarisme comporta pèrdua de la massa muscular.

Dieta mediterrània

Pel que fa a la nutrició, la tan comentada dieta mediterrània és una poderosa aliada per evitar engreixar-nos. El decàleg que ha publicat recentment la Societat Espanyola d’Endocrinologia i Nutrició (SEEN), prescriu una dieta amb verdures, fruita i llegums i aconsella evitar aliments hipercalòrics. Els llegums aporten un tipus de proteïna molt saludable, però no exclou menjar ous, carn o peix, necessaris per evitar pèrdua de musculatura. També és important no oblidar una bona hidratació.

També com habitualment, “és recomanable fer cinc àpats per comptes de tres, atès que està demostrat”, diu la endocrinòloga i membre de la SEEN Sílvia Pellitero, “que l’aportació de calories sol ser superior quan es fan menys àpats”. Pellitero explica també que els malalts de coronavirus perden la gana i l’olfacte, per la qual cosa és més adient encara fer més àpats, menys copiosos i rics en proteïnes.